Ангельський бісквіт з полуничним кулі

» » Ангельський бісквіт з полуничним кулі
Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Ангельський бісквіт (він же angel food cake в оригіналі) тому називається ангельським, що він дуже ніжний і легкий, як хмаринка. Готується на білках, тому його можна розглядати як дуже хороший варіант для утилізації багатостраждальних білків, які залишаються у багатьох від різних соусів, випічки і десертів.

Ангельський бісквіт чудово вбирає рідину, тому подавати його найкраще зі всякими-різними соусами або просто з тертими ягодами.

Інгредієнти на круглу форму з отвором 28 см:

Для бісквіта:

  • 225 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 3 г крем тартар (він же винний камінь, можна замінити парою щіпок лимонної кислоти)
  • 90 г борошна
  • 1/4 ч.л. солі
  • 6 білків від яєць з-1 (225 грамів в перерахунку на вагу)

Для соусу:

  • 300 г полуниці (заморожену – розморозити)
  • 2-3 ст.л. дрібного цукру або цукрової пудри

 

Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Половину цукру змішуємо з кремом тартар і ванільним цукром. Решту цукру змішуємо з борошном.

Білки збиваємо в легку піну. Починаємо по пару ложок додавати цукор з кремом тартар. Збиваємо до м’яких піків.

Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Поступово додаємо борошняну суміш і дбайливо вимішуємо до отримання повітряного тіста.

Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Перекладаємо тісто у форму (змащувати не потрібно!) І відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, приблизно 35 хвилин.

Готовий бісквіт виймаємо з духовки. Перевертаємо форму і одягаємо отвором на горлечко пляшки (ангельський бісквіт повинен остигати у формі догори ногами). Коли бісквіт повністю охолоне, проводимо тонким ножем між ним і бортиком форми, потім акуратно витрушуємо з форми повністю.

Для соусу полуницю перемелюємо блендером з цукром або пудрою.

Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Подаємо бісквіт з соусом.

Ангельський бісквіт з полуничним кулі

Приємного чаювання!

Ангельський бісквіт з полуничним кулі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика