Бабусина паска

» » Бабусина паска
Бабусина паска

Інгредієнти

  • дріжджі 100 г
  • молоко 500 мл
  • борошно 1 кг
  • жовтки яєчні 10 шт.
  • яйця курячі (для змащування ) 1 шт.
  • рослинно -вершкова суміш 150 г
  • масло 1 / 4 склянки
  • цедра лимона
  • родзинки 1 стакан
  • бадьян ( анісу ) 2-3 шт.
  • кардамон мелений 1 ч. ложка
  • ванілін 10 г
  • цукор 2,5 шт.


Розраховано на 6 порцій

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 середніх пасок – діаметр дна форми 9-11 см , висота – 16-20 см орієнтовно .
Приготування
Молоко підігріти , додати в нього 1 / 3 загальної кількості цукру і дріжджі , перемішати. Додати 200 грамів борошна. Добре вимішати , накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години (за цей час воно підніметься і почне «грати »). Жовтки збити з цукром в тугу піну .
Бабусина паска
Додати до опари перетерті з цукром, що залишився жовтки (можна збити міксером) і решту борошна. Місити у великій мисці близько 30-45 хвилин.
Бабусина паска
Бабусина паска
Помалу додавати топлену вершково-рослинну суміш і масло (краще за схемою – трохи суміші-трохи вимішати-трохи суміші-трохи вимішати і т.д., щоб жир вбирався поступово). Нарешті додати цедру з одного лимона, прянощі і родзинки. Знову ж накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.
Бабусина паска
Бабусина паска
На дно формочок застелити вирізаний за розміром пергамент, щедро змастити дно і стінки ємностей для випічки жиром – найкраще підійде домашній смалець.
З тіста сформувати маленькі коржики, які за обсягом займуть 1/3 висоти форми. Розклавши все тісто поставити щоб ​​ще хвилин 25-35 підходило. Змастити зверху збитим яйцем вже перед випічкою. Випікати при 180-200 градусах до повної готовності (час залежить від форми, середньої потрібно орієнтовно півгодини). Готові паски «викинути» з форм на рушник, і дати охолонути.
Бабусина паска
Можна декорувати білковою глазур’ю (на один білок півсклянки цукрової пудри і трохи соку лимона, перетерти (Не міксером!) До однорідної маси.
Бабусина паска
При необхідності, якщо білки були з великих яєць, додати ще пудри. Глазур не повинна бути рідкою. Застигає орієнтовно 2-3 години.
Якщо хочете прикрасити квітами або листям з тіста – візьміть то же тісто, що і на паску, але домісіть до нього борошна, щоб воно стало тугим, як пластилін. Сформуйте бажані декори і викладіть на пояси, коли ті вже 15 хвилин постоять. Можна і взагалі викладати перед тим, як змастити білком. Класти треба ближче до центру – при випічці декори будуть зрушуватися до країв.
Бабусина паска
Бабусина паскаСмачного!

Бабусина паска обновлено: Січень 22, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика