
Інгредієнти
- дріжджі 100 г
- молоко 500 мл
- борошно 1 кг
- жовтки яєчні 10 шт.
- яйця курячі (для змащування ) 1 шт.
- рослинно -вершкова суміш 150 г
- масло 1 / 4 склянки
- цедра лимона
- родзинки 1 стакан
- бадьян ( анісу ) 2-3 шт.
- кардамон мелений 1 ч. ложка
- ванілін 10 г
- цукор 2,5 шт.
Розраховано на 6 порцій
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 середніх пасок – діаметр дна форми 9-11 см , висота – 16-20 см орієнтовно .
Приготування
Молоко підігріти , додати в нього 1 / 3 загальної кількості цукру і дріжджі , перемішати. Додати 200 грамів борошна. Добре вимішати , накрити рушником і поставити в тепле місце на 2 години (за цей час воно підніметься і почне «грати »). Жовтки збити з цукром в тугу піну .
Додати до опари перетерті з цукром, що залишився жовтки (можна збити міксером) і решту борошна. Місити у великій мисці близько 30-45 хвилин.
Помалу додавати топлену вершково-рослинну суміш і масло (краще за схемою – трохи суміші-трохи вимішати-трохи суміші-трохи вимішати і т.д., щоб жир вбирався поступово). Нарешті додати цедру з одного лимона, прянощі і родзинки. Знову ж накрити рушником і поставити в тепле місце на годину.


На дно формочок застелити вирізаний за розміром пергамент, щедро змастити дно і стінки ємностей для випічки жиром – найкраще підійде домашній смалець.
З тіста сформувати маленькі коржики, які за обсягом займуть 1/3 висоти форми. Розклавши все тісто поставити щоб ще хвилин 25-35 підходило. Змастити зверху збитим яйцем вже перед випічкою. Випікати при 180-200 градусах до повної готовності (час залежить від форми, середньої потрібно орієнтовно півгодини). Готові паски «викинути» з форм на рушник, і дати охолонути.

Можна декорувати білковою глазур’ю (на один білок півсклянки цукрової пудри і трохи соку лимона, перетерти (Не міксером!) До однорідної маси.

При необхідності, якщо білки були з великих яєць, додати ще пудри. Глазур не повинна бути рідкою. Застигає орієнтовно 2-3 години.
Якщо хочете прикрасити квітами або листям з тіста – візьміть то же тісто, що і на паску, але домісіть до нього борошна, щоб воно стало тугим, як пластилін. Сформуйте бажані декори і викладіть на пояси, коли ті вже 15 хвилин постоять. Можна і взагалі викладати перед тим, як змастити білком. Класти треба ближче до центру – при випічці декори будуть зрушуватися до країв.


Leave a Reply