
Коли в американських фільмах і серіалах я бачила, з яким захопленням герої поїдають бейгли, я дивувалася. Ну що такого може бути в бублику? Ну ладно коли він з якоюсь начинкою, але вони ж ріжуть його, мажуть вершковим сиром або маслом і лопають, закочуючи очі. Моє здивування закінчилося сьогодні, коли я сама спекла бейгли. І ганебно з’їла відразу два – теплими і з солоним вершковим маслом. І це притому, що я практично не їм хліб.
Коротше, готувати! Вони чудові – з хрусткою скоринкою і ніжним соковитим м’якушем. Головне – не з’їсти все одній особі 🙂 .
Інгредієнти на 9 штук діаметром 12 см:
- 460 мл ледь теплої води
- 3 г сухих активних дріжджів
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. білої крохмальної патоки або інвертного цукрового сиропу
- 800 г борошна хлібного *
- 2 ст.л. меду
- посипання за смаком (кунжут, мак, чернушка, велика сіль, ціла зіра, нигелла)
* Тут потрібна мука з високим вмістом клейковини. Із того, що є у продажу у нас – це алтайська “Алейкія”, вона є в Євроопті.
Приготування:
У чашу міксера вливаємо воду. Зверху висипаємо дріжджі і кладемо патоку. Розмішуємо до розчинення.
Частинами додаємо борошно і замішуємо не надто круте тісто. Якщо ви місите комбайном з гаком, то спочатку місите 4 хвилини на низькій швидкості, а потім ще 5 хвилин на середній.
Тісто має вийти гладким.
Ділимо тісто на 9 частин.
Накриваємо рушником і даємо відпочити 10 хвилин.
Потім з кожного шматочка формуємо ковбаску завдовжки приблизно 23-25 см. Внахлест з’єднуємо кінці, протягуємо в отвір три пальці і об дошку прокатуємо так, щоб тісто зліпилось.
Далі бейглам потрібно дати відпочити. В ідеалі їх потрібно поставити в холодильник на 6-8 годин – так текстура м’якушки буде найбільш правильною. Якщо ви поспішаєте, то можна обмежитися парою годин на холоді.
У великій каструлі доводимо до кипіння 2 літри води. Кладемо в неї мед, розмішуємо і зменшуємо вогонь. По одному кладемо в киплячий розчин бейгли і обварюються по 20 секунд з кожної сторони.
Виймаємо шумівкою, кладемо на паперові рушники, щоб ввібрати зайву вологу. Перекладаємо на застелений пергаментом або силіконовим килимком деко і посипаємо посипаннями.
Відправляємо в попередньо розігріту до 260 градусів духовку і випікаємо до золотистої скоринки, близько 15 хвилин.
Найсмачніше подавати їх свіжими і ще теплими.
Смачного!
Leave a Reply