Бейгли

» » Бейгли
Бейгли

Коли в американських фільмах і серіалах я бачила, з яким захопленням герої поїдають бейгли, я дивувалася. Ну що такого може бути в бублику? Ну ладно коли він з якоюсь начинкою, але вони ж ріжуть його, мажуть вершковим сиром або маслом і лопають, закочуючи очі. Моє здивування закінчилося сьогодні, коли я сама спекла бейгли. І ганебно з’їла відразу два – теплими і з солоним вершковим маслом. І це притому, що я практично не їм хліб.

Коротше, готувати! Вони чудові – з хрусткою скоринкою і ніжним соковитим м’якушем. Головне – не з’їсти все одній особі 🙂 .

Інгредієнти на 9 штук діаметром 12 см:

  • 460 мл ледь теплої води
  • 3 г сухих активних дріжджів
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ст.л. білої крохмальної патоки або інвертного цукрового сиропу
  • 800 г борошна хлібного *
  • 2 ст.л. меду
  • посипання за смаком (кунжут, мак, чернушка, велика сіль, ціла зіра, нигелла)

* Тут потрібна мука з високим вмістом клейковини. Із того, що є у продажу у нас – це алтайська “Алейкія”, вона є в Євроопті.

Бейгли

Приготування:

У чашу міксера вливаємо воду. Зверху висипаємо дріжджі і кладемо патоку. Розмішуємо до розчинення.

Бейгли

Частинами додаємо борошно і замішуємо не надто круте тісто. Якщо ви місите комбайном з гаком, то спочатку місите 4 хвилини на низькій швидкості, а потім ще 5 хвилин на середній.

Бейгли

Тісто має вийти гладким.

Ділимо тісто на 9 частин.

Бейгли

Накриваємо рушником і даємо відпочити 10 хвилин.

Потім з кожного шматочка формуємо ковбаску завдовжки приблизно 23-25 см. Внахлест з’єднуємо кінці, протягуємо в отвір три пальці і об дошку прокатуємо так, щоб тісто зліпилось.

Бейгли

Далі бейглам потрібно дати відпочити. В ідеалі їх потрібно поставити в холодильник на 6-8 годин – так текстура м’якушки буде найбільш правильною. Якщо ви поспішаєте, то можна обмежитися парою годин на холоді.

У великій каструлі доводимо до кипіння 2 літри води. Кладемо в неї мед, розмішуємо і зменшуємо вогонь. По одному кладемо в киплячий розчин бейгли і обварюються по 20 секунд з кожної сторони.

Бейгли

Виймаємо шумівкою, кладемо на паперові рушники, щоб ввібрати зайву вологу. Перекладаємо на застелений пергаментом або силіконовим килимком деко і посипаємо посипаннями.

Бейгли

Відправляємо в попередньо розігріту до 260 градусів духовку і випікаємо до золотистої скоринки, близько 15 хвилин.

Найсмачніше подавати їх свіжими і ще теплими.

Бейгли

Смачного!

Бейгли обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика