Берлінери

» » Берлінери
Берлінери

У мене в блозі вже був один рецепт Берлінерів, але він не найвдаліший. Все-таки коли ти чітко розумієш технологію і можеш відповісти собі на всі “Що?” І “Чому?”, Якість продукту на виході дуже сильно поліпшується. Так було і з цими пончиками.

У приготуванні Берлінерів за цим рецептом є два головних правила: перше – не шкодувати часу на расстойку тіста, і друге – перегріти масло для фритюру. Тоді ніжні і пишні Берлінери будуть вам забезпечені.

Інгредієнти на 24 штуки:

  • 680 г борошна
  • 18 г сухих дріжджів
  • 320 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 2 жовтки
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 500 г джему для начинки

 

Берлінери

Приготування:

Дріжджі розводимо в теплому молоці (якщо дріжджі не активні, а швидкодіючі – сипемо відразу в борошно). Додаємо розтоплене масло, цукор, яйця, жовтки, сіль, цедру і ванільну есенцію. Злегка збиваємо до більш-менш однорідного стану.

Додаємо борошно і замішуємо тісто. Борошно краще додавати частинами, тому може знадобитися більше або менше його кількість. Тобто швидкодіючі дріжджі краще змішати з половиною борошна.

Берлінери

Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце підходити приблизно на годину – тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Обминаємо тісто і ділимо його на 24 частини. З кожної формуємо кульку кладемо на присипану борошном дошку і злегка придавлюємо долонею.

Берлінери

Залишаємо для вистоювання на 40-60 хвилин – заготовки знову повинні збільшитися в об’ємі вдвічі.

Підійшовші булочки смажимо в олії, розігрітій до 160 градусів: спочатку 1,5 хвилини під кришкою до золотистої скоринки з одного боку, потім 1 хвилину без кришки до золотої скоринки з іншого боку.

Остужаємо Берлінери. Тонким ножем проколюємо кожен збоку до середини глибини.

Джем набираємо в кондитерський мішок з прямою насадкою і наповнюємо Берлінери.

Подаємо.

Берлінери

Приємного чаювання!

Берлінери обновлено: Січень 27, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика