
У мене в блозі вже був один рецепт Берлінерів, але він не найвдаліший. Все-таки коли ти чітко розумієш технологію і можеш відповісти собі на всі “Що?” І “Чому?”, Якість продукту на виході дуже сильно поліпшується. Так було і з цими пончиками.
У приготуванні Берлінерів за цим рецептом є два головних правила: перше – не шкодувати часу на расстойку тіста, і друге – перегріти масло для фритюру. Тоді ніжні і пишні Берлінери будуть вам забезпечені.
Інгредієнти на 24 штуки:
- 680 г борошна
- 18 г сухих дріжджів
- 320 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 2 жовтки
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч.л. лимонної цедри
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 500 г джему для начинки
Приготування:
Дріжджі розводимо в теплому молоці (якщо дріжджі не активні, а швидкодіючі – сипемо відразу в борошно). Додаємо розтоплене масло, цукор, яйця, жовтки, сіль, цедру і ванільну есенцію. Злегка збиваємо до більш-менш однорідного стану.
Додаємо борошно і замішуємо тісто. Борошно краще додавати частинами, тому може знадобитися більше або менше його кількість. Тобто швидкодіючі дріжджі краще змішати з половиною борошна.
Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце підходити приблизно на годину – тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Обминаємо тісто і ділимо його на 24 частини. З кожної формуємо кульку кладемо на присипану борошном дошку і злегка придавлюємо долонею.
Залишаємо для вистоювання на 40-60 хвилин – заготовки знову повинні збільшитися в об’ємі вдвічі.
Підійшовші булочки смажимо в олії, розігрітій до 160 градусів: спочатку 1,5 хвилини під кришкою до золотистої скоринки з одного боку, потім 1 хвилину без кришки до золотої скоринки з іншого боку.
Остужаємо Берлінери. Тонким ножем проколюємо кожен збоку до середини глибини.
Джем набираємо в кондитерський мішок з прямою насадкою і наповнюємо Берлінери.
Подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply