Брецелі

» » Брецелі
Брецелі

Брецелі – це баварські кренделі, традиційна закуска до пива на народних гуляннях і пивних фестивалях начебто Октоберфесту. Ці кренделі мають характерний рудувато-коричневий насичений колір – такий ефект досягається за рахунок занурення сирих брецелів в содовий розчин (лауге). Традиційно вони посипаються крупною сіллю, але, як показує досвід, смачними виходять брецелі з кунжутом або маком.

Інгредієнти:

  • 700 г пшеничного борошна
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 450 г теплого молока
  • 2 ч. ложки солі
  • щіпка цукру
  • 1 ст. ложка соди
  • 1 літр води

Брецелі

Приготування:

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці з цукром, борошно з’єднуємо з сіллю. З усього цього замішуємо еластичне тісто (при необхідності борошна можна і додати).

Брецелі

Накриваємо тісто кришкою або рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце (я наливаю в раковину відчутно теплої води і ставлю в неї миску;-)). Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Викладаємо тісто на посипаний борошном стіл, обминаємо, трохи вимішуємо і ділимо на 16 рівних частин.

Брецелі

З кожної формуємо ковбаску завдовжки близько 50-60 см. Робимо з ковбаски ось такий крендель:

Брецелі

Готуємо содовий розчин. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо в ній соду. Ставимо вогонь на мінімум (щоб ледве кипіло) і опускаємо кренделі по черзі в розчин.

Тримати близько 40 секунд, потім вийняти неметалевою шумівкою, викласти на змащене деко і посипати крупною сіллю або кунжутом.

Брецелі

Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до насиченого кольору. Подавати холодними.

Брецелі

Смачного!

Брецелі обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика