Бріош буханка

» » Бріош буханка
Бріош буханка

Думаю, про бріоши чули багато хто. Це здобна французька булочка, яка багатьом знайома у формі маленького кексу з краплею-Кругляшки зверху. Сьогодні я пропоную спекти більш велику форму – Бріош у вигляді буханця, що складається з декількох кульок тіста.

Бріош дуже смачна у свіжому вигляді з холодним молоком. А якщо намазати її ароматним ягідним конфітюром – мммм … А вчорашня (та що там – навіть позавчорашня!) Бріош – відмінний інгредієнт для приготування французьких грінок – вони теж надзвичайно смачні.

Інгредієнти (форма 11 * 31 см):

  • 7 г сухих дріжджів
  • 100 мл теплого молока
  • 50 г цукру
  • 3 яйця
  • 425 г борошна хлібного
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1/4 ч.л. солі

Приготування:

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці. Додаємо цукор.

Бріош буханка

Вбиваємо яйця, збиваємо до однорідного стану.

Додаємо борошно і замішуємо тісто.

Бріош буханка

Воно буде близько до крутого по консистенції.

Потроху додаємо вершкове масло і вимішуємо тісто до м’якої однорідної консистенції (Це зручніше за все робити в комбайні з тістомісильним крюком. Якщо гака немає, то масло має сенс додати в тісто після введення половини норми борошна – так буде простіше вимісити).

Бріош буханка

Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на розстойку приблизно на годину – за цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Обминаємо тісто і ділимо його на 8 частин. З кожної формуємо круглу булочку.

Бріош буханка

Кладемо в змащену маслом форму.

Бріош буханка

Залишаємо підходити ще хвилин на 40 (чим холодніше в приміщенні, тим довше тісто буде підходити).

Змащуємо підійшовшу булку яйцем і відправляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо до готовності (тест на сухий сірник), близько 30 хвилин.

Остуджаємо і подаємо.

Бріош буханка

Смачного!

Бріош буханка обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика