
Думаю, про бріоши чули багато хто. Це здобна французька булочка, яка багатьом знайома у формі маленького кексу з краплею-Кругляшки зверху. Сьогодні я пропоную спекти більш велику форму – Бріош у вигляді буханця, що складається з декількох кульок тіста.
Бріош дуже смачна у свіжому вигляді з холодним молоком. А якщо намазати її ароматним ягідним конфітюром – мммм … А вчорашня (та що там – навіть позавчорашня!) Бріош – відмінний інгредієнт для приготування французьких грінок – вони теж надзвичайно смачні.
Інгредієнти (форма 11 * 31 см):
- 7 г сухих дріжджів
- 100 мл теплого молока
- 50 г цукру
- 3 яйця
- 425 г борошна хлібного
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 1/4 ч.л. солі
Приготування:
Дріжджі розчиняємо в теплому молоці. Додаємо цукор.
Вбиваємо яйця, збиваємо до однорідного стану.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Воно буде близько до крутого по консистенції.
Потроху додаємо вершкове масло і вимішуємо тісто до м’якої однорідної консистенції (Це зручніше за все робити в комбайні з тістомісильним крюком. Якщо гака немає, то масло має сенс додати в тісто після введення половини норми борошна – так буде простіше вимісити).
Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на розстойку приблизно на годину – за цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Обминаємо тісто і ділимо його на 8 частин. З кожної формуємо круглу булочку.
Кладемо в змащену маслом форму.
Залишаємо підходити ще хвилин на 40 (чим холодніше в приміщенні, тим довше тісто буде підходити).
Змащуємо підійшовшу булку яйцем і відправляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо до готовності (тест на сухий сірник), близько 30 хвилин.
Остуджаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply