Німецький крендель брецель, думаю, знаком дуже багатьом. Його рецепт є в блозі вже досить давно. Я сама дуже люблю брецелі і іноді грішу ними в пивних ресторанах. Не можу собі відмовити. Сьогодні я пропоную вам рецепт булочок з брецельного тіста, приготованих за тією ж технологією, що і ці кренделі – з обварюванням в содовому розчині.
Такі булочки можна задіяти в приготуванні бургерів, сендвічів, можна їсти з супом, з чаєм і так далі. Самі булки несолодкі, тому простір для творчості тут досить широкий.
Інгредієнти на 10 штук:
- 5 г сухих активних дріжджів
- 270 мл води трохи тепліше кімнатної температури
- 500 г борошна хлібного
- 1/2 ч.л. солі
- 30 г вершкового масла кімнатної температури
Для содової ванни:
- 1,5 л води
- 2 ст.л. соди
Приготування:
Дріжджі розчиняємо у воді. Додаємо борошно і замішуємо пружне, але не дуже круте тісто. У процесі замісу додаємо сіль і м’яке вершкове масло.
Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці підходити. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Це займе близько години-півтори.
Обминаємо тісто, ділимо на 10 частин. З кожного шматочка формуємо круглу булочку, кладемо на присипану борошном поверхню, знову прикриваємо плівкою і залишаємо підходити хвилин на 40.
Готуємо содовий розчин. Доводимо до кипіння воду, додаємо в неї соду. Вогонь не вимикаємо.
Опускаємо в розчин підійшовші булочки і тримаємо по півхвилини.
Виймаємо шумівкою і кладемо на застелений пергаментом деко. На кожній булочці робимо надрізи гострим ножем. При бажанні посипаємо кунжутом, маком або крупною сіллю (я нічим не посипала).
Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо до рум’яного кольору, близько 15 хвилин.
Подаємо теплими.
Смачного!