Булочки а ля брецель

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Німецький крендель брецель, думаю, знаком дуже багатьом. Його рецепт є в блозі вже досить давно. Я сама дуже люблю брецелі і іноді грішу ними в пивних ресторанах. Не можу собі відмовити. Сьогодні я пропоную вам рецепт булочок з брецельного тіста, приготованих за тією ж технологією, що і ці кренделі – з обварюванням в содовому розчині.

Такі булочки можна задіяти в приготуванні бургерів, сендвічів, можна їсти з супом, з чаєм і так далі. Самі булки несолодкі, тому простір для творчості тут досить широкий.

Інгредієнти на 10 штук:

  • 5 г сухих активних дріжджів
  • 270 мл води трохи тепліше кімнатної температури
  • 500 г борошна хлібного
  • 1/2 ч.л. солі
  • 30 г вершкового масла кімнатної температури

Для содової ванни:

  • 1,5 л води
  • 2 ст.л. соди

 

bulochki-bretsel-1

Приготування:

Дріжджі розчиняємо у воді. Додаємо борошно і замішуємо пружне, але не дуже круте тісто. У процесі замісу додаємо сіль і м’яке вершкове масло.

bulochki-bretsel-2

Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці підходити. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Це займе близько години-півтори.

Обминаємо тісто, ділимо на 10 частин. З кожного шматочка формуємо круглу булочку, кладемо на присипану борошном поверхню, знову прикриваємо плівкою і залишаємо підходити хвилин на 40.

bulochki-bretsel-3

Готуємо содовий розчин. Доводимо до кипіння воду, додаємо в неї соду. Вогонь не вимикаємо.

Опускаємо в розчин підійшовші булочки і тримаємо по півхвилини.

bulochki-bretsel-4

Виймаємо шумівкою і кладемо на застелений пергаментом деко. На кожній булочці робимо надрізи гострим ножем. При бажанні посипаємо кунжутом, маком або крупною сіллю (я нічим не посипала).

bulochki-bretsel-5

Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо до рум’яного кольору, близько 15 хвилин.

Подаємо теплими.

bulochki-bretsel

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.