Бісквітний пиріг з малиною

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні я принесла додому з ринку півкіло моторошно ароматної малини. Весь трагізм ситуації в тому, що ягода виявилася … кислою. Анітрохи не вагаючись, я вирішила пекти пиріг і робити морозиво, бо з’їсти цю малину як є було б складно. Рецепт морозива я обов’язково дам завтра, а пиріг – ось він, рідний. Смачний і ароматний. Те, що малина виявилася кислою, зіграло тут на руку – вона створила приємний контраст з солодким тістом.

Чи варто говорити, що це тісто буде добре з будь-якими іншими ягодами, аж до чорної смородини? Ну от. Взяли на замітку.
Інгредієнти на форму 21-24 см:

  • 3 яєчних білка
  • 100 г цукру + 1 ст.л. для посипання ягід
  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 2 ст.л. сметани (20-30%)
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 150-200 г малини (можна використовувати заморожену)

biskvitny-pirog-s-malinoi-1
Білки збиваємо до м’яких піків з половиною цукру.
biskvitny-pirog-s-malinoi-2
Вершкове масло збиваємо з цукром, що залишився до кремоподібного стану. Додаємо сметану і ванільну есенцію і ще раз збиваємо.
biskvitny-pirog-s-malinoi-3


Додаємо половину борошна, просіяного з розпушувачем.
biskvitny-pirog-s-malinoi-4
Додаємо збиті білки і акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. Додаємо решту борошна і акуратно перемішуємо до однорідності.
biskvitny-pirog-s-malinoi-5
Перекладаємо тісто у змащену форму (у мене 24 см). Зверху кладемо ягоди. Якщо вони кислі, як було у мене, посипаємо 1 ст.л. цукру.
biskvitny-pirog-s-malinoi-6
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, приблизно 25-30 хвилин.
Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
biskvitny-pirog-s-malinoi-7
Подаємо теплим або повністю охолодженим з кулькою морозива (у мене домашнє малинове, рецепт скоро буде) або збитими вершками.
biskvitny-pirog-s-malinoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.