
Ці вафлі – результат дії моїх загребущих ручок. У Вільнюсі я натрапила на кукурудзяне борошно – не так на поленту, а саме на борошно тонкого помелу. Зрозуміло, я спочатку купила його, а потім вже почала думати, що з неї приготувати. Приготувалися ось ці вафлі – незвичайні, зі злегка липучою текстурою. Важливий смаковий акцент в них створює посипання з цукру з корицею, тому я рекомендую не нехтувати ним.
Кукурудзяне борошно в цих вафлях становить приблизно третину, все інше – пшеничне. При бажанні пропорцію можна змістити в сторону кукурудзяного борошна, але краще, якщо її буде половина, не більше. Інакше вафлі вийдуть зовсім важкими.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 125 г цукру
- 125 г розтопленого вершкового масла
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 200 мл молока
- 1 ч.л. розпушувача
- 150 г кукурудзяного борошна
- 250 г борошна (дивимося по консистенції тіста)
Для посипання:
- 4 ст.л. дрібного цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
Приготування:
Яйця збиваємо з цукром.
Додаємо ванільну есенцію, масло і молоко, а також два види борошна, просіяні з розпушувачем. Замішуємо тісто.
За консистенцією воно повинно бути як густе тісто на оладки. Якщо ваше тісто вийшло рідкуватим – додайте трохи більше пшеничного борошна.
Розігріваємо вафельницю. Наливаємо тісто і смажимо вафлі до готовності (час залежить від вафельниці).
Гарячі вафлі змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром, змішаним з корицею.
Подаємо теплими.
Приємного чаювання!
Leave a Reply