Великодній кекс Симнела

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пасхальный кекс симнель 1

Пропонуємо Вашій увазі рецепт приготування одного з основних великодніх десертів англії під назвою Симнела. В Англії існує досить багато рецептів цього пасхального рецепта, ми ділимося з Вами рецептом Симнела з міста Шрусбері.

Інгредієнти:

  • вершкове масло 200 г.
  • цукор 200 г.
  • цедра апельсина 1 шт.
  • два сантиметри кореня імбиру
  • мигдаль 200 г.
  • борошно 100 г.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • яйця 5 шт.
  • родзинки і курага 200 г.
  • апельсиновий лікер 8 ст.л.

для глазурі

  • цукрова пудра 450 г.
  • білок 2 шт.
  • лимонний сік 1 ч.л.

Отже, як же готувати цей чудовий пасхальний десерт. Спочатку нам знадобиться закип’ятити воду і помістити в неї на 5 хвилин мигдаль , після чого дати йому охолонути і позбутися від шкірки.

Після цього ядра мигдалю обсмажуємо на сухій сковороді близько 6 хвилин і подрібнюємо в борошно.

Далі беремо корінь імбиру і натираємо його на тертці з дрібними отворами. В окремій мисці збиваємо вінчиком вершкове масло з цукром. Далі додаємо в нього подрібнений на борошно мигдаль , натертий імбир , розпушувач , просіяне борошно і цедру апельсина.

simnel-1
Ретельно перемішуємо масу. Далі, досягнувши однорідності, продовжуючи перемішувати, вливаємо тонким струменем попередньо злегка їх збивши.
simnel-2
Далі, можна паралельно, розпарюємо курагу і родзинки. Після чого курагу нарізаємо невеликими шматочками і додаємо разом з родзинками в наше тісто.
simnel-3


У тісто для пасхального десерту додаємо лікер і перемішуємо ретельно і грунтовно, до однорідності.
simnel-4
simnel-5
Включаємо духовку і доводимо її до 160 градусів. Форми для англійського пасхального кексу змащуємо маслом, після чого присипаємо її борошном. Акуратно викладаємо у форми тісто.
simnel-6
Після цього ставимо форму з кексом в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Після цього форму з пасхальним кексом накриваємо листом фольги і залишаємо в духовці ще на 1 годину.
Далі дістаємо наш Симнела з духовки і даємо йому повністю охолонути.
Тим часом готуємо глазур, для чого збиваємо білки з лимонним соком. Далі продовжуючи збивати додаємо в глазур цукрову пудру. Готовою глазур’ю прикрашаємо наш пасхальний кекс Симнела.

d9fc17f32b375e9eeed63a6c2d3200a4_XL
Великодній кекс Симнела готовий.
simnel-7
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.