
Завалявся у мене в морозилці пакет замороженої вишні . Дооовго він там лежав і чекав , поки з нього що-небудь приготують . І ось його час настав – вишня стала частиною смачного вишневого пирога …. Якось ” недобре” я тепер поглядаю на відділи заморожених продуктів у супермаркетах …
Інгредієнти для вишневого пирога:
- Для коржа – 3 яйця , 150 г цукру і 150 г борошна.
- Для крему – склянка жирних вершків для збивання , 6 столових ложок з гіркою цукрової пудри і близько 250 г сиру маскарпоне (можна замінити жирною сметаною ( 30 % )) .
- Плюс пакет (300-400 г) замороженої вишні без кісточок. Можна замінити її вишневим компотом , але це буде трошки не те – кислувата вишня добре контрастує з солодким коржем і кремом.
Отже, приступаємо.
Насамперед збиваємо в піну яйця з цукром і акуратно вмішуємо туди борошно (технологію можна подивитися в рецепті приготування основного бісквіта).
Виливаємо цю масу в змащену вершковим маслом роз’ємну форму і випікаємо до готовності в прогрітій до 200 градусів духовці (готовність перевіряємо сірником – якщо після утикання в корж він залишається сухий – можна виймати бісквіт з духовки). У середньому це займає близько 30 хвилин.
Поки печеться бісквіт, робимо крем. Для цього збиваємо вершки з цукровою пудрою. Далі, продовжуючи збивати, додаємо розм’якшений маскарпоне і доводимо крем до однорідності.

Готовий корж не виймаючи з форми просочуємо сиропом. Я в цих цілях використовувала сік, який залишився після відтаювання вишні – він був змішаний з невеликою кількістю теплої кип’яченої води і парою чайних ложок цукру.

На просочений корж викладаємо вишню.

Зверху викладаємо крем і вирівнюємо поверхню ложкою.

Посипаємо пиріг тертим шоколадом.

Далі виставляємо майже готовий виріб на холод і тримаємо там до посиніння близько 2-3 годин. Потім акуратно знімаємо бортик форми (відстає він, до речі, дуже добре)

нарізаємо вишневий пиріг на часточки і даємо волю почуттям

Смачного!
Leave a Reply