Галицький сирник на маковій основі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Галицкий сырник на маковой основе 5

Так склалося , що у нас жодне свято не обходиться без сирника , навіть на нашому весіллі була ця смакота , а на Великдень готуємо дещо іншу версію – це як сирник – корж з маковою основою . Рецепт розрахований на форму розміром 15х25 см з висотою бортика 5-6 см.

Інгредієнти

  • борошно ( на основу) 1 стакан
  • рослинно -вершкова суміш
  • жовтки яєчні ( 1 жовток на основу і 5 на сирник ) 6 шт.
  • цукор ( на основу 2 / 3 склянки і 1 стакан на сирник ) 1,6 склянки
  • мак ( на основу) 2-3 ст. ложки
  • розпушувач тіста ( на основу) 1 /3 ч. ложки
  • сир ( на сирник ) 0,5-0,7 кг
  • білки яєчні ( на сирник ) 2 шт.
  • цедра апельсина ( на сирник )
  • крупа манна ( на сирник ) 1 ст. ложка
  • родзинки ( на сирник ) 1 / 2 склянки
  • ванілін ( на сирник ) 10 г
  • цедра лимона

глазур:

  • какао
  • цукор
  • молоко
  • масло вершкове

Розраховано на 12 порцій

Готуємо основу. Борошно пересіяти з розпушувачем на дошку гіркою , додати рослинно- вершкову суміш і сікти великим ножем .
Коли утвориться однорідна маргаринова – борошняна крихта додати мак (я додавала макову масу в тих же пропорціях) і продовжити сікти.
ed2ef8
Далі додати перетертий з цукром жовток і далі сікти, поки маса не стане однорідно-липкою.
6b85e9
7d7446


Деко де буде випікатися сирник застелити пергаментом для випічки, змастити маслом і посипати меленими сухарями. За допомогою ложки викласти макову масу, розрівняти мокрими руками. Випікати при 160 градусах протягом 8-10 хвилин. Дістати з духовки, викласти поверх сирну масу.
1224ce
Для сирної маси сир перетерти блендером до однорідної маси, додаючи рослинно-вершкову суміш і трохи цукру і окремо збиті з цукром жовтки. Додати ванілін, цедру, манку. Додати окремо збиті в тугу піну білки, перемішати обережно ложкою. Ізюм обсипати невеликою кількістю борошна і додати до сирної маси. Готову сирну масу викласти на макову і випікати при 160 градусах протягом 45-50 хвилин.
Сирник дещо підросте, але коли буде остигати – впаде, поверхня стане рівною.
653480
Для глазурі з’єднати всі інгредієнти і варити на малому вогні поки суміш не стане однорідною (я брала по 2 столові ложки кожної складової). Полити готовою глазуркою готовий сирник і поставити на ніч у холодильник.
170a9b
Нарізати продовгуватими шматочками, при подачі декорувати свіжою м’ятою і цукровою пудрою.

5585bf_780x
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!