Гарбузовий кекс

» » Гарбузовий кекс
Гарбузовий кекс

Гарбузовий кекс – це яскрава солодка осіння випічка! Навіть якщо ви не любите гарбуз, кекс з неї вам точно сподобається. М’який, ароматний, він відмінно підійде до сімейного чаювання. Або пригостите ним заглянувших на вогник гостей. Для приготування кексу можна використовувати свіжий або заморожений гарбуз, а, якщо у вас вже є готове гарбузове пюре, то можете не роздумуючи братись за випічку!

Інгредієнти для гарбузового кексу:

  • Гарбуз 600-700 грам
  • Цукор 300 грам
  • Борошно пшеничне 250-300 грам
  • Олія рослинна 100 мілілітрів
  • Яйця 2 штуки
  • Розпушувач для тіста 1,5 чайних ложки
  • Кардамон мелений 1/4 чайної ложки
  • Мускатний горіх мелений 1/4 чайної ложки
  • Кориця мелена 1/2 чайної ложки
  • Горіхи волоські (подрібнені) жменю
  • Цедра апельсина за смаком і бажанням

Інвентар:

Форма для запікання, блендер, глибока тарілка, віночок, прихватки для гарячого, деко для запікання, ніж кухонний, дошка обробна, зубочистка.

Приготування гарбузового кексу:

Крок 1: готуємо гарбузове пюре.

Гарбузовий кекс

Для кексу нам потрібна не просто гарбузова м’якоть, а гарбузове пюре. Приготувати його можна кількома способами. Я буду запікати. Для цього я гарбуз мию, тільки потім розрізаю на четвертинки, видаляю насіння і викладаю на жароміцний деко. Поливаю невеликою кількістю масла і відправляю на 30-40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Коли м’якоть гарбуза стає рихлою, дістаю овоч з духовки, чекаю поки він охолоне, а потім очищаю від шкірки.

Гарбузовий кекс

Печену м’якоть гарбуза перемелюю за допомогою блендера або розминаю виделкою. Ось і все, гарбузове пюре готове, можна переходити до наступного кроку.

Крок 2: замішуємо тісто.

Гарбузовий кекс

У гарбузове пюре додайте терту цедру і мелені спеції: кардамон, мускатний горіх і корицю. Гарненько перемішайте. Додайте цукровий пісок і змішайте знову. Наступним по черзі влийте рослинне масло. Знову все добре змішайте. Додайте курячі яйця і перетворите все віночком в однорідну рідку масу.
Окремо змішайте просіяне пшеничне борошно і розпушувач для тіста, а потім висипте їх у вашу рідку суміш. Ретельно перемішайте тісто, розбиваючи всі борошняні грудочки.
Важливо: борошно висипайте не все разом, орієнтуйтеся по консистенції тіста, щоб воно не вийшло у вас занадто крутим. Тобто маса повинна вийти за консистенцією як дуже густа сметана.
У готове тісто додайте рубані волоські горіхи.

Крок 3: випікаємо гарбузовий кекс.

Гарбузовий кекс

Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.
Тісто перелийте в спеціальну форму для запікання, обсипану зсередини пшеничним борошном. Розрівняйте верх і відправляйте гарбузовий кекс запікатися.
На приготування гарбузового кексу може піти близько 50 хвилин. Але краще перевіряти його. Для цього візьміть зубочистку і, як прийде час, застроміть її в кекс, а потім витягніть. Якщо на зубочистці залишилися шматочки тіста і сама вона волога, готування необхідно продовжити. З готового гарбузового кексу виходить чиста суха зубочистка.
Гарбузовий кекс перед подачею потрібно остудити, для цього вийміть його з форми і поставте на решітку. Коли випічка стане кімнатної температури, можна пробувати.

Крок 4: подаємо гарбузовий кекс.

Гарбузовий кекс
Готовий гарбузовий кекс подавайте до чаю, какао або кави. І нічого більше не треба, можна його, звичайно, прикрасити цукровою пудрою, наприклад, але як на мене кекс виходить гарним і солодким і так, без нічого.
Смачного!
Поради до рецепту:

– Якщо у вас є готове гарбузове пюре, то для приготування цього кексу його знадобиться всього 250 грам.

– Добре гарбузовий кекс поєднується з цитрусовою помадкою. Для її приготування змішайте пару столових ложок свіжого апельсинового соку і багато цукрової пудри.

– Замість горіхів можна використовувати насіння, цукати або розпарені родзинки.

Гарбузовий кекс обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика