
Пасха! Всі православні люди з нетерпінням чекають цього свята! І дуже ретельно підходять до його підготовки. Хочеться ж, щоб на великодньому столі все було ідеально і красиво. Фарбовані яйця, паски з акуратною глазур’ю.
У наш час дуже багато різних рецептів глазурі, але сама “рідна” все-таки залишається білкова. Наші бабусі, мами завжди користувалися цим рецептом приготування.
Інгредієнти для приготування глазурі для паски:
- 1. яйця – 2 штуки;
- 2. цукровий пісок – 1 склянка;
- 3. сіль – щіпка.
Як приготувати глазур для паски:
Перед тим, як приступити до приготування глазурі 2 яйця охолодіть в холодильнику. Тоді білки буде набагато краще збивати. Після охолодження відокремлюємо білки від жовтків. Зробити це потрібно дуже акуратно, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в білок.
Далі беремо міксер і починаємо збивати білки.
Раджу спочатку збивати на маленькій швидкості, а потім переключитися на більш швидку. Після цього починаємо потихеньку всипати цукор, не припиняючи при цьому збивати. Збивайте до тих пір, поки не висипите весь цукор і він повністю не розчинитися в білку.
Заздалегідь готувати глазур не варто, адже якщо нанести її відразу після приготування, вона швидше застигне. Але наносити її потрібно тільки на остиглі паски і потім посипати кондитерськими прикрасами. З такої кількості інгредієнтів виходить багато білкової глазурі.

Якщо ви захочете зробити кольорову глазур, для того, щоб великодній стіл був більш яскравим для отримання зеленого кольору ви можете використовувати шафран. А щоб глазур була шоколадного кольору додайте трохи порошку какао.
Також ви можете включити свою фантазію при нанесенні глазурі на паски. Намазану глазур зверху можна прикрасити зацукрованими фруктами, горішками та іншим. А також можна накапати на паску білі, жовті та шоколадні плями глазурі і розмазати їх візерунком.
І ще одна вам порада, якщо ви не хочете, щоб глазур на пасці засох, накрийте паску мокрою ганчіркою.
Смачного! І славного Великодня!
Leave a Reply