Глазур для паски

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Глазурь для кулича 1

Пасха! Всі православні люди з нетерпінням чекають цього свята! І дуже ретельно підходять до його підготовки. Хочеться ж, щоб на великодньому столі все було ідеально і красиво. Фарбовані яйця, паски з акуратною глазур’ю.
У наш час дуже багато різних рецептів глазурі, але сама “рідна” все-таки залишається білкова. Наші бабусі, мами завжди користувалися цим рецептом приготування.
Інгредієнти для приготування глазурі для паски:

  • 1. яйця – 2 штуки;
  • 2. цукровий пісок – 1 склянка;
  • 3. сіль – щіпка.

Як приготувати глазур для паски:
Перед тим, як приступити до приготування глазурі 2 яйця охолодіть в холодильнику. Тоді білки буде набагато краще збивати. Після охолодження відокремлюємо білки від жовтків. Зробити це потрібно дуже акуратно, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в білок.

glazur_kulich_1
Далі беремо міксер і починаємо збивати білки.
glazur_kulich_2
Раджу спочатку збивати на маленькій швидкості, а потім переключитися на більш швидку. Після цього починаємо потихеньку всипати цукор, не припиняючи при цьому збивати. Збивайте до тих пір, поки не висипите весь цукор і він повністю не розчинитися в білку.
glazur_kulich_3
Заздалегідь готувати глазур не варто, адже якщо нанести її відразу після приготування, вона швидше застигне. Але наносити її потрібно тільки на остиглі паски і потім посипати кондитерськими прикрасами. З такої кількості інгредієнтів виходить багато білкової глазурі.
glazur_kulich_4
Якщо ви захочете зробити кольорову глазур, для того, щоб великодній стіл був більш яскравим для отримання зеленого кольору ви можете використовувати шафран. А щоб глазур була шоколадного кольору додайте трохи порошку какао.
Також ви можете включити свою фантазію при нанесенні глазурі на паски. Намазану глазур зверху можна прикрасити зацукрованими фруктами, горішками та іншим. А також можна накапати на паску білі, жовті та шоколадні плями глазурі і розмазати їх візерунком.
І ще одна вам порада, якщо ви не хочете, щоб глазур на пасці засох, накрийте паску мокрою ганчіркою.

glazur_kulich_0

Смачного! І славного Великодня!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.