Горіховий пиріг

» » Горіховий пиріг
Горіховий пиріг

Якщо ви коли-небудь пробували горіховий пиріг, то навряд чи зможете забути його звабливий смак. Горіховий пиріг може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Його горіхова бархатистість, ванільний аромат і невелика сметанна кислинка нікого не залишать байдужим.

Тісто:
Борошно просіяти, зробити в ньому поглиблення, покласти шматочки охолодженого масла, сіль, ванільний цукор і цукор.
Виделкою перетерти в крихту.
Додаємо жовток і все добре перетираємо виделкою.
Замісити тісто дуже швидко, пісочне тісто не любить, коли його довго місять. Тісто не повинно блищати, значить, масло почало танути.
Тісто загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 1 годину.
Начинка:
Горіхи подробити ножем. Змішати в мисці горіхи, коричневий цукор і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішати.
Пиріг:
Тісто розділити на дві частини велику і меншу. Меншу частину замотати в плівку і покласти в холодильник.
Більшу частину тіста розкачати на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт, товщиною в 4 мм.
Намотати пласт на качалку, і перекласти на форму, викласти тісто по формі.
Викласти начинку, розрівняти поверхню.
Розкачати меншу частину тіста в пласт товщиною в 4 мм. Накрити начинку, притиснути краї тіста, прибрати обрізки тіста. Проколоти виделкою пиріг.
Пиріг випікати при температурі 180 градусів, 25 хвилин.
Збити білок, дістати пиріг, змастити верх пирога і відправити на 5 хв в духовку.
Виймаємо пиріг і залишаємо на 10 хвилин у формі, накрити форму тарілкою, перевернути пиріг догори ногами. Пиріг випаде на тарілку. Потім покласти на пиріг ще одну тарілку і перевернути пиріг.
Дати пирогу повністю охолонути.
Рясно посипати пиріг цукровою пудрою.
Зварити в сотейнику пів склянки цукру і пів склянки води, до коричневого кольору, занурити.
Половинки горіхів, викласти на пергамент, дати підсохнути.
Прикрасити пиріг горіхами.
Порізати пиріг на порційні шматочки і подавати до кави або чаю.

Горіховий пиріг
Приємного чаювання!

Горіховий пиріг обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика