Чізкейк – це такий сирний торт або запіканка , оскільки головним інгредієнтом для його приготування є вершковий сир. Цю страву італійці готують традиційно з міскарпоне , використовуючи іноді хаварті або рикотту . Звичайно , для середньостатистичного росіянина такі сири занадто дорогі , а тому є прекрасна альтернатива – чізкейк з сиром.
Інгредієнти:
- Банан,
- Персики,
- Ягоди.
Сир тут готується на водяній бані. Виливаємо в каструльку вершки і постійно їх помішує , доводячи до температури вісімдесять градусів. Тут краще буде обзавестися спеціальним кулінарним термометром , але можна і без нього обійтися .
Отже , вершки після готовності знімаємо з вогню , вливаємо туда три столові ложки лимонного соку , потім знову ставимо на водяну баню і помішуємо . Варити слід до тих пір , поки сир не перетвориться в густий крем. Потім загуснув вершкам треба дати охолонути , після чого процідити їх через марлю.
На наступний ранок наш новоспечений сир ставиться в холод під прес приблизно годин на вісім, і в результаті ми отримуємо продукт , який дуже схожий зі своїми характеристиками з міскарпоне .
Отже, готуємо основу нашого десерту. Можете зробити тісто пісочне , але все-таки буде краще використовувати бісквітне . Його ми будемо готувати в рознімній формі , де і робиться сам чізкейк . Для бісквітного тіста потрібно використовувати три курячих яйця. Туди ж додаємо приправи і спеції , які теж знадобляться . Це все ви вже робите за своїм смаком.
Коли приготується корж і охолоне , покриваємо його нашою сирною масою. Тут перед цим потрібно буде півтора кілограма сиру змішати з 200 грамами цукрової пудри , 200 мілілітрах вершків , 50 грамами апельсинового соку і додати пакетик ванільного цукру. Також потрібно буде грам тридцять желатину. Все це ставиться в холодильник , а потім вже наносимо на поверхню коржів.
Верх у нас буде фруктово- желейний . Тут є багато варіантів : консервовані персики , ківі , банани , ягоди – все , що завгодно. Тут буде потрібно двісті грам фруктів і два пакетики желе , розведеного в окропі.
Для додання нашому чізкейк привабливого вигляду , на поверхню застиглої вже сирної маси кладемо нарізані ягоди і фрукти , а на ніч ставимо цю красу в холодильник.
Таким чином , ми отримали чізкейк , який за своїм смаком фактично не відрізнятиметься від класичного італійського .
Смачного!