
Дуже часто ми їмо фаст -фуд і іноді навіть не замислюємося про його шкоду . Але ж такі ж страви , що продаються в закусочних швидкого приготування ви з легкістю зможете приготувати у себе вдома. Наприклад , гамбургер , так немає нічого простішого , тут головне спекти правильну булочку , з цим завданням ви впораєтеся з легкістю. Домашні булочки для гамбургера приготувати дуже просто , та й інгредієнти вам знадобляться найпростіші .
Для приготування домашніх булочок для гамбургера вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 250 мл.
- вода – 100 мл.
- яйця курячі – 1 штука.
- масло вершкове – 60 грам.
- дріжджі ( сухі бистродействующіе0 – 10 грам.
- борошно пшеничне – 600 грам.
- кунжут – 50 грам.
- сіль – 1 ст. ложка.
- цукровий пісок – 2 ч. ложки.
Правильне приготування домашніх булочок для гамбургера
У глибокій каструлю змішуємо молоко і воду і нагріваємо до кімнатної температури.
В окремій чашці розтоплюємо вершкове масло і потім з’єднуємо з молоком і водою.
Тепер в отриману суміш вбиваємо яйце і ретельно все перемішуємо.
Тепер потрібно буде змішати сухі інгредієнти : просіяне борошно , сухі дріжджі , цукровий пісок і сіль.
Отриману суху суміш невеликими порціями додаємо в рідку частину тіста і замішуємо тісто. В результаті у вас повинно вийти еластичне тісто , по потребі потрібно додати борошна , якщо ваше тісто виходить липким.
Тепер перекладаємо тісто в глибоку чашку , присипаємо борошном і накривши серветкою залишаємо в теплому місці на 1 годину. За цей час тісто збільшитися в два рази. Його потрібно буде обмнути і потім розділити на 12 однакових кульок. Які знову прикриваємо серветкою і залишаємо на расстойку на 30 хвилин.
Піднявшіся булочки перекладаємо на змащений олією лист , зверху кожну булочку також змащуємо маслом або збитим яйцем , злегка присипаємо кунжутом. Відправляємо деко з булочками в попередньо розігріту до 220 ° градусів духовку на 20 25 хвилин.
Готові булочки можна розрізати на дві частини і зробити гамбургер. А можна просто подати до чаю.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply