Житній хліб в мультиварці

» » Житній хліб в мультиварці
Житній хліб в мультиварці

Після придбання мультиварки багато хто просто перестає купувати хліб в магазині, воліючи готувати його самостійно. Спробуйте і ви приготувати житній хліб в мультиварці, свіжий і ароматний він підійде для приготування бутербродів і буде бажаним доповненням до основних страв.

  • Борошно житнє 500 грам
  • Борошно пшеничне 50 грам
  • Вода очищена 400 мілілітрів
  • Дріжджі 10 грам
  • Цукор 1/2 чайної ложки
  • Сіль 1 чайна ложка

Житній хліб в мультиварці


В теплу воду висипаємо дріжджі і помішувати до повного їх розчинення. У цю суміш виливаємо масло, солимо, додаємо цукор. Після чого поступово висипаємо муку, просіюючи її крізь ситечко, і постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною і тягучою залиште її підніматися в теплому місці, наприклад, на батареї, накривши рушником. Може знадобитися близько години до того, як тісто підніметься. Як тільки це відбудеться, вийміть його з каструлі і обімніть, поступово додаючи майбутньому хлібу кулясту форму. Чим краще ви будете м’яти тісто, тим пишніше вийде хліб. Щоб тісто не липло до рук і поверхні, на якій ви його замішуєте, посипте його невеликою кількістю борошна. Ваші руки і стільниця повинні бути сухими і так же обсипані борошном.
Сформоване тісто відправляйте в мультиварку. Воно має піднятися ще раз. Для цього ставимо температуру 40 градусів і залишаємо нашу заготовку всередині на 40 хвилин.
Житній хліб в мультиварці
Після того як тісто остаточно підніметься починаємо випікати хліб. Оскільки для цих цілей у нас служить таке чудо техніки, як мультиварка, то просто поставте її в режим “Випічка”, заведіть таймер на 60 хвилин і займіться улюбленою справою. По закінченні потрібного часу поверніться до наполовину готового хліба і дістаньте його з мультиварки. Ви побачите, що верхівка все ще не пропеклась, тому покладіть хліб назад, перевернувши його. Поставте готуватися ще на 25 хвилин.
Не поспішайте діставати готовий хліб, залиште його постояти у вимкненій мультиварці 30 хвилин. От і все! Ваш чудовий домашній хлібець готовий! Остудіть його і можна подавати.
Житній хліб в мультиварці
Житній хліб можете подавати на додаток до ваших основних страв або готувати з нього бутерброди. Насолоджуйтеся свіжим хлібом, приготованим за цим рецептом.
– Щоб зробити хліб ще ароматнішим, додайте кмину або кунжуту.
– Надайте готовому хлібу солодощі і змастіть його медом відразу після приготування, поки він ще гарячий.
– Можна додати в тісто родзинки або очищене насіння соняшника.
Приємного апетиту!

Житній хліб в мультиварці обновлено: Лютий 2, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика