Запіканка з сиру з чорницею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Творожная запеканка с черникой

Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом сирної запіканки з чорницею. Цю страва я люблю не менше, аніж яблучний пиріг. Впевнена, що найніжніший десерт припаде до смаку всім домочадцям, а самі господині оцінять невеликі витрати сил і часу на його приготування. Родзинкою цього рецепта стануть ягоди чорниці, прошарок з яких додасть страві приємну кислинку.

Запіканка з сиру, рецепт приготування

Страви з сиру дуже корисні, особливо дітям. Недарма мами починають прикорм немовлят саме з нього. Цей чудовий продукт збагачує організм кальцієм, який необхідний не тільки для зміцнення кісток і зубів, але і для нормальної роботи будь-якого органу. А ще сир допомагає зберегти струнку фігуру. З сиру можна приготувати багато дуже смачних страв, чим ми зараз з вами і займемося.

Для приготування запіканки з сиру нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сир – 442 гр.
  • Цукор – 68 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Манна крупа – 36 гр. (Можна замінити борошном)
  • Ваніль – 0,01 гр.
  • Чорниця – 100 гр.
  • Сіль – 0,01 гр.
  • Шматочок вершкового масла для змащування форми

Запіканка з сиру: легко і просто!

Приготування запыканки з сиру:

Сир протираємо через сито. Додаємо яйце, цукор, сіль, ваніль, манну крупу, і добре перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Відставляємо тісто і даємо йому «відпочити» близько 30 хвилин.

Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, потім посипаємо манною крупою.

Заповнюємо форму для випікання тістом на половину, викладаємо рівномірним шаром ягоду, потім покриваємо рештою тістом.

Ставимо сирну запіканку в розігріту до 180-200 градусів духовку і випікаємо до золотистої скоринки 30-40 хвилин.

sirna_zapikanka_z_chorniceyu

Виймаємо, остуджуємо, нарізаємо на порційні шматочки та подаємо.

Рецептів запіканки із сиру придумано занадто багато, щоб хто-небудь знав їх всіх. Одного разу я дуже здивувалася, дізнавшись рецепт з додаванням листя буряка. Якщо ви вважаєте, що це виключно десертне блюдо, то помиляєтеся. Існує, наприклад, запіканка з сиру з куркою і грибами або запіканка з шинкою і солоними огірками.

Для чого я вам все це розповідаю? Звичайно ж, для того щоб стимулювати творчий процес на вашій кухні! Вчіться творити, друзі мої! Додайте в тісто до сирної запіканки жменю горіхів або шматочки банана, і у вас вийде нове блюдо. Наступного разу ви будете сміливіші і приготуєте щось по-справжньому оригінальне! Дивуйте і радуйте себе, своїх рідних і близьких створеними вами стравами!

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!