Здобний завиток з родзинками і горіхами

» » Здобний завиток з родзинками і горіхами
Здобний завиток з родзинками і горіхами

В останні роки я стала досить рідко готувати випічку на дріжджовому тісті. Як правило, це відбувається приблизно раз на рік – на Великдень, коли я печу паски. Але ж дріжджова випічка – це так смачно, ароматно і чудово! Тому традицію періодичного випікання булок, пиріжків і їм подібного я потихеньку відновлюю. Спекла ось бейгли, згадала про пиріжки на хрущовську тісті. А зараз хочу поділитися з вами рецептом смачного здобного рулету.

В основі – тісто для бриоши, в начинці – родзинки і волоський горіх.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 350 г борошна
  • 40 г цукру
  • 6 г сухих активних дріжджів
  • 1/3 ч.л. солі
  • 200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 3 яйця
  • 80 мл молока

Для начинки:

  • 175 г волоських горіхів
  • 175 г родзинок
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. кориці

 

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Приготування:

Готуємо тісто. Дріжджі заливаємо теплим молоком, додаємо цукор і сіль, розмішуємо до розчинення. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим – інакше дріжджі можуть загинути і тісто просто не підійде. Додаємо яйця і збиваємо до однорідності.

Додаємо борошно і замішуємо тісто – воно буде досить крутим.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Потроху додаємо вершкове масло і вимішуємо тісто ніжне.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Формуємо з тіста кулю і залишаємо в теплому місці підходити.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Залежно від температури це може зайняти від 40 хвилин до кількох годин (чим тепліше – тим швидше).

Готуємо начинку. Для цього змішуємо нарубані горіхи, родзинки (їх теж можна нарубати), корицю і цукор.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Підійшовше тісто обминаємо і розгортаємо в прямокутник з довгою стороною розміром з вашу форму. Викладаємо начинку, з одного краю залишаємо тісто вільним.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Скручуємо рулет у напрямку до цієї вільної сторони. Кладемо в форму (можна не змащувати – в тісті досить багато масла, і так прилипнути не повинно).

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Залишаємо в теплому місці для вистоювання (рулет повинен збільшитися в розмірі в півтора рази).

Змащуємо верх яйцем і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Готовий рулет при постукуванні по дна (самого рулету, не форми) повинен видавати глухий звук.

Остужаємо і подаємо.

Здобний завиток з родзинками і горіхами

Приємного чаювання!

Здобний завиток з родзинками і горіхами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика