Здобні булочки рецепт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сдобные булочки рецепт 6

Здобні булочки рецепт, яких не складний, припадуть до смаку всім домочадцям. До родзинок можна додати рубані горіхи. Такі булочки зможе спекти будь-яка господиня, навіть та, яка не має великого досвіду і навичок у приготуванні домашньої випічки. Зверху готові булочки можна посипати цукровою пудрою. Ну, а з чим їх їсти, вирішує кожен сам: з чаєм, молоком, какао або просто так без нічого.

Інгредієнти:

  • борошно 500 гр.
  • дріжджі 5 гр.
  • молоко 1 ст.
  • яйце 2 шт.
  • масло вершкове 50 гр.
  • родзинки 200 гр.

shag-1_12
Ставимо опару. У невеликій кількості води розводимо цукор і дріжджі. Додаємо в ємність трохи борошна і ставимо в тепле місце.
shag-2_100
У теплому молоці розводимо цукор, сіль, розтоплене масло. Додаємо туди яйця і опару. Все добре перемішуємо і потроху починаємо додавати, просіяне через сито, борошно. Тісто слід добре вимішати, так щоб воно відставало від рук. Ємність з тістом ставимо в тепле місце. (Дріжджове тісто не любить протягів).
shag-3_9


Як тільки тісто буде готове, поміщаємо його на робочу поверхню. Розкачуємо тісто в пласт.
shag-4_14

Розкачане тісто посипаємо родзинками і рубаними горіхами. Скачуємо пласт в рулет.

shag-5_13

Рулет необхідно порізати на порційні частини, товщиною від двох до трьох сантиметрів. Майбутні булочки поміщаємо на деко і ставимо в розігріту духовку на тридцять хвилин. Духовку слід розігріти до 200 градусів.

Слід перевіряти готовність булочок. Гарячі булочки зверху змастити вершковим маслом, накрити кондитерським папером і рушником, дати їм трохи постояти. Як теплі, так і вже остиглі будуть смачні здобні булочки. Рецепт у кожної господині свій, можна експериментувати з начинкою і проявити творчий підхід.
shag-6_15

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.