Кекси «Різдвяні»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кексы «Рождественские» 1

Інгредієнти

тісто:

  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
  • 200-250 г борошна
  • 5-6 мандаринів (або 3 апельсина)

білковий крем:

  • 100 г цукру
  • 50 мл води
  • 2 білки
  • 1/2 ч.л. лимонної кислоти


842_010060rqt_8080_b
Приготування

Ніжні, м’які, дуже ароматні кекси!
Замість білкового крему можна полити кекси розтопленим шоколадом або цукровою глазур’ю.
Замість маленьких формочок (я використовувала силіконові формочки) можна використовувати одну велику форму.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук.
842_0260rqt_8089_b
Готуємо тісто.
Мандарини очистити, дольки очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками.
842_0360rqt_8093_b
Масло розтерти з цукром.
842_0460rqt_8099_b
Додати яйця, перемішати.
842_0560rqt_8104_b
Додати мандарини, перемішати.
842_0660rqt_8111_b
Додати розпушувач і борошно, замісити не густо тісто.
842_0760rqt_8115_b
Викласти тісто у формочки, ставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
842_0847w76_8129_b
Готуємо крем.
Цукор залити водою.
Варити на середньому вогні до “проби на м’який кулька” (у мене сироп варився, після того, як закипів, близько 25 хвилин).
842_0947w76_8146_b
Щоб зробити “пробу на м’який кулька” налийте трохи сиропу в холодну воду.
842_01047w76_8163_b
Якщо з сиропу можна сформувати кульку, він готовий.
842_0113580o_8134_b
Білки збити в піну.
Щоб білки краще збили, можна додати трохи солі.
842_0123580o_8187_b
У білки тонкою цівкою влити гарячий (але не киплячий) сироп, збивати протягом 10-15 хвилин.
842_0133580o_8211_b
Додати лимонну кислоту, збивати 5 хвилин.
842_0143580o_8234_b
На остиглі кекси викласти крем (ложкою або за допомогою шприца).
842_01586vx6_8539_b
При бажанні, можна прикрасити кекси кондитерської посипкою.
842_0186vx6_8244_6giПриємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.