
Якщо ви втомилися або у вас немає часу, то сфабрикувати щось смачненьке до чаю вельми проблематично. Але сьогодні я хочу розповісти вам про те, як приготувати апетитний кекс в мікрохвильовці в силіконовій формі. Завдяки йому приготування смачного десерту на швидку руку перестане бути для вас проблемою. Адже на випічку цього кексу не буде потрібно і 15 хвилин, так що його можна сфабрикувати, грубо кажучи, поки закипає чайник.
Інгредієнти:
- Цукор 8 столових ложок (або за смаком)
- Борошно пшеничне 8 столових ложок
- Яйця 2 штуки
- Олія рафінована 6 столових ложок
- Молоко 10 столових ложок
- Розпушувач для тіста 1/2 чайної ложки
- Какао 3 столові ложки
- Насіння соняшника (горіхи, сухофрукти, цукати) 3 столові ложки
- Пудра цукрова 1 столова ложка (або за смаком)
Інвентар:
Глибока тарілка – 2 штуки, віночок, силіконова форма, мікрохвильовка, прихватки для гарячого, блюдо для подачі.
Приготування:
Крок 1: готуємо тісто.
У глибоку тарілку розбийте яйця, вилийте до них рослинне масло і висипте цукор. Кількість цукру можна регулювати по своєму смаку, адже хтось любить посолодше, а для когось такий кекс може здатися занадто нудотним.
Гарненько змішайте всі ці інгредієнти за допомогою віночка або звичайної вилки.
В іншій тарілці добре перемішайте між собою пшеничне борошно, какао порошок, розпушувач для тіста і очищене насіння соняшника.
Тепер змішайте між собою сипучі інгредієнти і яєчно-цукрову суміш з рослинним маслом. Дуже добре перемішайте, поступово вливаючи в тісто молоко.
У вас повинна вийти досить однорідна маса за консистенцією нагадує тісто для оладок.
Крок 2: випікаємо кекс в мікрохвильовці в силіконовій формі.
Підготуйте силіконову форму, гарненько промазав її олією, я роблю це руками, але краще використовувати силіконову кисть, якщо у вас є така в господарстві.
Вилийте у форму приготоване раніше тісто і поставте його в мікрохвильовку. Випікати цей кекс потрібно всього 5 хвилин, але за цей час ви встигнете швиденько прибрати тільки що використані тарілки й інший посуд, так наче нічого й не було.
Коли кекс буде готовий, дістаньте його і обережно вийміть з форми. Для цього просто накрийте форму плоским блюдом і переверніть все догори дном, щоб кекс випав на підставлену тарілку.
Крок 3: готуємо до подачі кекс.
Щоб кекс придбав зовсім святковий вигляд, посипати його цукровою пудрою. Можна так само полити рідким шоколадом або сметанним кремом, який, до речі кажучи, теж зовсім нескладно приготувати, просто змішавши сметану з цукром.
Крок 4: подаємо кекс.
Смачного!
Поради до рецепту:– Перш ніж додати в тісто для кексу родзинки, курагу і інші сухофрукти, їх потрібно буде вимочити в гарячій воді протягом 5 хвилин, а потім обсушити одноразовими паперовими рушниками.- Щоб кекс вийшов ще більш повітряним, пшеничне борошно краще спершу просіяти через дрібне сито.
Leave a Reply