
Зізнатися чесно, я ніколи не любила шарлотку. Мені просто було несмачно її їсти – незрозуміле тісто, яблука, які я не особливо люблю в печеному вигляді. Але я нарешті знайшла просте поєднання тіста і яблук, в якому я готова їсти шарлотку в непристойних кількостях (ага, саме час для знахідки – коли я щосили намагаюся уникати випічки в своєму раціоні;-)). Це класичне бісквітне тісто на білках без усякої соди або розпушувача і кисло-солодкі яблука. Зараз це білий налив, трохи пізніше це буде антонівка і їй подібні сорти.
Інгредієнти на форму 20-23 см:
- 3 яйця (білки і жовтки окремо)
- 130 г цукру
- 115 г борошна
- 1 ч. Л. ванильної есенції
- 3-4 кисло-солодких яблука
Приготування:
Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.
Жовтки збиваємо з ванільною есенцією і цукром до білого.
З’єднуємо білки з жовтками. Поступово просіваємо борошно і замішуємо легке тісто. Мішаємо максимально акуратно, щоб видавити з тіста якомога менше повітря.
Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину. Нарізаємо скибочками, скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли.
Викладаємо у форму 3/4 тіста, поверх нього кладемо яблука.
Зверху кладемо тісто і рівномірно розподіляємо.
Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 30 хвилин.
Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply