Класична яблучна шарлотка

» » Класична яблучна шарлотка
Класична яблучна шарлотка

Зізнатися чесно, я ніколи не любила шарлотку. Мені просто було несмачно її їсти – незрозуміле тісто, яблука, які я не особливо люблю в печеному вигляді. Але я нарешті знайшла просте поєднання тіста і яблук, в якому я готова їсти шарлотку в непристойних кількостях (ага, саме час для знахідки – коли я щосили намагаюся уникати випічки в своєму раціоні;-)). Це класичне бісквітне тісто на білках без усякої соди або розпушувача і кисло-солодкі яблука. Зараз це білий налив, трохи пізніше це буде антонівка і їй подібні сорти.

Інгредієнти на форму 20-23 см:

  • 3 яйця (білки і жовтки окремо)
  • 130 г цукру
  • 115 г борошна
  • 1 ч. Л. ванильної есенції
  • 3-4 кисло-солодких яблука

 

Класична яблучна шарлотка

Приготування:

Білки збиваємо з половиною цукру до м’яких піків.

Класична яблучна шарлотка

Жовтки збиваємо з ванільною есенцією і цукром до білого.

Класична яблучна шарлотка

З’єднуємо білки з жовтками. Поступово просіваємо борошно і замішуємо легке тісто. Мішаємо максимально акуратно, щоб видавити з тіста якомога менше повітря.

Класична яблучна шарлотка

Яблука чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину. Нарізаємо скибочками, скроплюємо лимонним соком, щоб не потемніли.

Викладаємо у форму 3/4 тіста, поверх нього кладемо яблука.

Класична яблучна шарлотка

Зверху кладемо тісто і рівномірно розподіляємо.

Класична яблучна шарлотка

Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 30 хвилин.

Остуджуємо і подаємо.

Класична яблучна шарлотка

Приємного чаювання!

Класична яблучна шарлотка обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика