
Кляр являє собою рідке тісто, в яке занурюють продукти, перед тим як їх обсмажити. Умочують продукти в клярі, а потім смажать. Кляр рецепт, якого зовсім простий, надає страві особливий смак. Якщо готують м’ясні чи рибні страви замість води або молока використовують пиво. Головний показник в клярі його в’язкість. Залежно від бажаної товщини скоринки, кляр може бути рідким або густим. Кляр можна зробити солодким, прісним або солоним. Для надання особливого смаку в нього можна додавати спеції і зелень.
Інгредієнти:
- яйце 1 шт.
- пиво 1/2 ст.
- борошно 70 г.
Приготування:
Борошно слід через сито просіяти. Можна використовувати для кляра пшеничну або рисову муку.
Для приготування кляра замість води використовуємо пиво. Вливаємо в борошно пиво і все добре розмішуємо так, щоб не було грудочок. Розмішуємо до однорідної маси.
Беремо яйце і відокремлюємо жовток від білка. Білок слід добре збити або віночком, або в міксері до стійкої піни.

Додаємо в рідке тісто збитий білок. Білок слід додавати перед самим смаженням продуктів.
Отриману масу добре збиваємо. В’язкість кляру визначають так: необхідно занурити в масу ложку і якщо кляр стікає з ложки повільно, то це густа консистенція кляру, якщо швидко, то це рідкий кляр. М’ясо, рибу та овочі в клярі для максимального ефекту слід підсмажувати або у фритюрі, або на сковороді, використовуючи велику кількість рослинної олії. Оболонка з тіста зберігає продукт ніжним і соковитим. Кляр рецепт, якого не складний, а приготування його не займає багато часу краще не готувати завчасно, так як при кімнатній температурі клейковина борошна втрачає свою еластичність.
Leave a Reply