Кляр рецепт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кляр рецепт 5

Кляр являє собою рідке тісто, в яке занурюють продукти, перед тим як їх обсмажити. Умочують продукти в клярі, а потім смажать. Кляр рецепт, якого зовсім простий, надає страві особливий смак. Якщо готують м’ясні чи рибні страви замість води або молока використовують пиво. Головний показник в клярі його в’язкість. Залежно від бажаної товщини скоринки, кляр може бути рідким або густим. Кляр можна зробити солодким, прісним або солоним. Для надання особливого смаку в нього можна додавати спеції і зелень.

Інгредієнти:

  • яйце 1 шт.
  • пиво 1/2 ст.
  • борошно 70 г.

Приготування:
shag-1_9
Борошно слід через сито просіяти. Можна використовувати для кляра пшеничну або рисову муку.
shag-2_13
Для приготування кляра замість води використовуємо пиво. Вливаємо в борошно пиво і все добре розмішуємо так, щоб не було грудочок. Розмішуємо до однорідної маси.
shag-3_6


Беремо яйце і відокремлюємо жовток від білка. Білок слід добре збити або віночком, або в міксері до стійкої піни.
shag-4_11
Додаємо в рідке тісто збитий білок. Білок слід додавати перед самим смаженням продуктів.
Отриману масу добре збиваємо. В’язкість кляру визначають так: необхідно занурити в масу ложку і якщо кляр стікає з ложки повільно, то це густа консистенція кляру, якщо швидко, то це рідкий кляр. М’ясо, рибу та овочі в клярі для максимального ефекту слід підсмажувати або у фритюрі, або на сковороді, використовуючи велику кількість рослинної олії. Оболонка з тіста зберігає продукт ніжним і соковитим. Кляр рецепт, якого не складний, а приготування його не займає багато часу краще не готувати завчасно, так як при кімнатній температурі клейковина борошна втрачає свою еластичність.

shag-5_101

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.