
Дуже смачні коржики, навіяно турецькими мотивами
тісто:
- 300 г борошна
- 20 г свіжих або 5 г сухих дріжджів
- 1 ч.л. цукру
- 0,5 ч.л. солі
- 3 ст.л. оливкової олії
- 150 мл води
для начинки:
- 3 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 450 г рубаної баранини
- 2 ст. ложки оливкової олії
- сіль
- 0,5 ч. л. меленої зіри
- щіпка меленої кориці
- 300 г помідорів
У теплій воді розвести дріжджі і цукор, присипати 1 ст.л. борошна, накрити плівкою і залишити до появи пінної шапочки на 5-10 хв. Потім додати борошно, сіль і оливкове масло і замісити м’яке, не липке тісто. Накрити плівкою і залишити на 1 год. до збільшення в розмірі в 2-3 рази.
1 цибулину і часник очистити, нарізати кубиками. Рубане м’ясо обсмажити до розсипчастості в 1 ст. л. оливкової олії. Додати цибулю і часник, пасерувати разом з м’ясом. Посолити, поперчити і приправити зірою і корицею. Помідори і 2 цибулини що залишилися підготувати і нарізати часточками. Тісто ще раз вимісити, розділити на 4 частини і розкачати на посипаній борошном робочій поверхні в овальні коржики, по колу сформувати бортик. На коржах розкласти обсмажене м’ясо, помідори і цибулю.
Скропити оливковою олією і помістити на 20 хв в духовку.
Смачного!
Leave a Reply