
Інгредієнти
для тіста
- дріжджі сухі 2 ч. ложки
- борошно пшеничне 500 г
- сіль морська 2 ч. ложки
- цукор 3 ст. ложки
- яйця курячі 2 шт.
- рослинно-вершкова суміш 45 г
- молоко 220 мл
крім того
- яйця курячі
- масло
Розраховано на 2 порції
Спекла я святкову корзину з дріжджового тіста. У такий їстівний кошик на свято можна покласти все, що завгодно: солодощі, писанки.
Тісто для випічки замішувала моя хлібопічка, продукти повинні бути кімнатної температури, а молоко теплим.
Приготування
– Всі інгредієнти для тіста помістити у форму для випічки хліба в порядку, зазначеному для певної моделі, у мене порядок такий як, перераховані в рецепті:
1. Дріжджі сухі
2.Далі борошно
3. Сіль, цукор

4. Яйця злегка збити

5. Додати молоко

6. Рослинно-вершкову суміш порізати на не великі шматочки

7. Додати в форму хлібопічки

Встановити форму для випічки хліба в хлібопічку , задати програму для приготування тіста (у мене 13 ) і включити пристрій.
Моє тісто було готове через 2 години. 20 хв . Тісто з даного рецептом виходить еластичне , надається до плетіння , воно не липне до рук і працювати з ним одне задоволення.
Потрібно приготувати робочу поверхню , дві вогнетривкі миски діаметром 18-20 см. , фольгу , папір до випічки , ніж для піци ( або звичайний ) , зубочистки.
Готове тісто розділити на дві частини, з кожної вийде по кошику.
На папері для випічки за допомогою олівця обвести круг миски яку ви будете використовувати для формування кошика. Далі мисочки обернути фольгою

Тісто розкачати в прямокутник товщиною близько півсантиметра і порізати на однакові смужки (1-1,5 см) за допомогою ножа

З отриманих смужок потрібно сплести кошик: спочатку викласти смужки тіста такими промінчиками, як на фото

зверху тісто притиснути, я це зробила за допомогою маленької керамічної формочки

далі робити горизонтальне плетіння по колу

залишки тіста обрізати по кругу, перенести кошик на змащену маслом форму для випічки, зверху тісто змастити збитим яйцем

Крім того зі смужок тіста, зробити джгутики і сплести косички: одну довгу косу – для краю кошика, таку довгу як намальовано на папері коло, і одну меншу – для ручки кошика, яку будемо випікати виклавши на миску обгорнуту фольгою. Косички перед випіканням також змастити збитим яйцем.

Випікати при температурі 180 градусів, близько 12-15 хвилин.
На спечений кошик потрібно поставити на кілька хвилин вантаж, у мене кухлик з водою

Далі коли тісто охолоне акуратно дістати миску, фольгу


за допомогою зубочисток приєднати косу до краю кошика

Leave a Reply