
Якось давно ми з вами не пекли кішів – а тим часом це відмінна заготовка на сніданок або на перекус, а ще хороший варіант для ссобойку. Ну і просто смачний пиріг, звичайно ж. Сьогодні у мене є для вас рецепт нового Кіша – з червоною рибою і капустою брокколі. Разом вони створюють відмінну смакову основу пирога.
Найсмачніше цей кіш в теплому вигляді – буквально через 20-25 хвилин після духовки. Але і холодним він теж непоганий. Спробуйте – це правда смачно.
Інгредієнти на форму 24-28 см:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 125 г холодного вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. цукру
- 2-3 ст.л. крижаної води (за потребою і ситуації)
Для начинки і заливки:
- 400 г філе лосося або іншої червоної риби
- 250 г брокколі (заморожену розморозити попередньо)
- 100 г напівтвердого сиру типу гауда
- 2 яйця
- 200 г сметани (20-30% жирності)
- сіль за смаком
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо в форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до бортиків. Надлишки прибираємо.
Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасолю, горох або рис).

Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 7 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколюємо дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 5 хвилин.
Знову виймаємо і залишаємо. Духовку не вимикати.
Рибу нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Брокколі бланшируємо в підсоленій киплячій воді протягом 3 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки.
Кладемо в миску до риби, додаємо натертий на крупній тертці сир. Перемішуємо.
Для заливки змішуємо виделкою до однорідної консистенції сметану та яйця. Солимо за смаком.
Кладемо начинку в випечену основу і заливаємо сметанно-яєчною сумішшю. Відправляємо в духовку і випікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Заливка повинна схопитися, а верх пирога стати золотистим.
Остуджуємо готовий пиріг до теплого, виймаємо з форми. Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply