Кіш з лососем та брокколі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Якось давно ми з вами не пекли кішів – а тим часом це відмінна заготовка на сніданок або на перекус, а ще хороший варіант для ссобойку. Ну і просто смачний пиріг, звичайно ж. Сьогодні у мене є для вас рецепт нового Кіша – з червоною рибою і капустою брокколі. Разом вони створюють відмінну смакову основу пирога.
Найсмачніше цей кіш в теплому вигляді – буквально через 20-25 хвилин після духовки. Але і холодним він теж непоганий. Спробуйте – це правда смачно.
Інгредієнти на форму 24-28 см:
Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 125 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. цукру
  • 2-3 ст.л. крижаної води (за потребою і ситуації)

Для начинки і заливки:

  • 400 г філе лосося або іншої червоної риби
  • 250 г брокколі (заморожену розморозити попередньо)
  • 100 г напівтвердого сиру типу гауда
  • 2 яйця
  • 200 г сметани (20-30% жирності)
  • сіль за смаком

kish-s-lososem-i-brokkoli-1
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
kish-s-lososem-i-brokkoli-2
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо в форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до бортиків. Надлишки прибираємо.

kish-loren-3
Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасолю, горох або рис).
kish-loren-4
Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 7 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколюємо дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 5 хвилин.
Знову виймаємо і залишаємо. Духовку не вимикати.
Рибу нарізаємо на шматочки середнього розміру.

kish-s-lososem-i-brokkoli-3
Брокколі бланшируємо в підсоленій киплячій воді протягом 3 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки.
kish-s-lososem-i-brokkoli-4
Кладемо в миску до риби, додаємо натертий на крупній тертці сир. Перемішуємо.
kish-s-lososem-i-brokkoli-6
Для заливки змішуємо виделкою до однорідної консистенції сметану та яйця. Солимо за смаком.
kish-s-lososem-i-brokkoli-5
Кладемо начинку в випечену основу і заливаємо сметанно-яєчною сумішшю. Відправляємо в духовку і випікаємо до готовності, близько 30 хвилин. Заливка повинна схопитися, а верх пирога стати золотистим.
Остуджуємо готовий пиріг до теплого, виймаємо з форми. Подаємо.

kish-s-lososem-i-brokkoli
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.