
Рецепт з пилу з жару – в момент написання цього поста ще не все мафіни встигли зникнути 🙂 Але ми з чоловіком вже встигли оцінити по достоїнству їх смакові якості. М’який м’якуш з ароматом лимона , легка скоринка зверху і кисло -солодка лимонна глазур – це просто дуже смачно.
Я пекла ці кекси в одноразових паперових формочках , розмір яких удвічі перевищує обсяг стандартний форм для маффінів . Ви ж можете випекти їх в стандартному розмірі або навіть у вигляді одного великого кексу.
Інгредієнти на 6 великих мафінів або 12-16 звичайних :
Для кексів :
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 175 мл ряжанки або кефіру
- сік і цедра 1 лимона великого
- 320 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 / 3 ч.л. соди
- 2 ст.л. маку ( запарювати і молоти не потрібно)
Для глазурі:
- 100 г цукрової пудри
- 1-2 ст.л. лимонного соку
Змішуємо міксером яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, ряжанку, сік і цедру лимона.
Додаємо просіяне з розпушувачем і содою борошно, замішуємо однорідне тісто.
Додаємо мак і перемішуємо.
Кладемо тісто у формочки, заповнюючи їх максимум на 2/3.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника: стандартні кекси 20 хвилин, великі – 25-30 хвилин. Готові кекси виймаємо і охолоджуємо.
Готуємо глазур. Для цього поступово вливаємо в цукрову пудру лимонний сік, постійно розмішуючи. Глазур не повинна вийти занадто рідкою.
Прикрашаємо глазур’ю остиглі кекси. Подаємо.
Смачного!
І розріз.
Leave a Reply