Маковий кекс

» » Маковий кекс
Маковий кекс

А кому тут рецепт простої випічки? Знайомтеся – новий кекс у моєму блозі. Цього разу – невигадливий маковий.

Щоб уникнути питань, відразу скажу, що мак для цього кексу я не запарювала і не молола – як на мене, то саме в природному вигляді мак дає найбільше свого смаку. Розм’якшитися він встигає за час випікання кексу, а перемелювання – це, зрештою, просто розмазування маку по всій масі тіста.

Інгредієнти для макового кексу на форму 11 * 31 см:

  • 250 г вершкового масла кімнатної температури
  • 175 г цукру
  • 4 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 350 г борошна
  • 1 ч.л. з гіркою розпушувача
  • 80 мл молока
  • 120 г маку

 

Маковий кекс

Приготування макового кексу:

Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.

Маковий кекс

По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Також додаємо ванільну есенцію.
Вводимо половину просіяного з розпушувачем борошна, вимішуємо. Вливаємо молоко, знову вимішуємо. Додаємо решту борошна і мак, замішуємо тісто.

Маковий кекс

Перекладаємо його у змащену маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікааємо до сухого сірника, близько години.

Остужуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо.

Маковий кекс

Приємного чаювання!

Маковий кекс обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика