
А кому тут рецепт простої випічки? Знайомтеся – новий кекс у моєму блозі. Цього разу – невигадливий маковий.
Щоб уникнути питань, відразу скажу, що мак для цього кексу я не запарювала і не молола – як на мене, то саме в природному вигляді мак дає найбільше свого смаку. Розм’якшитися він встигає за час випікання кексу, а перемелювання – це, зрештою, просто розмазування маку по всій масі тіста.
Інгредієнти для макового кексу на форму 11 * 31 см:
- 250 г вершкового масла кімнатної температури
- 175 г цукру
- 4 яйця
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 350 г борошна
- 1 ч.л. з гіркою розпушувача
- 80 мл молока
- 120 г маку
Приготування макового кексу:
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Також додаємо ванільну есенцію.
Вводимо половину просіяного з розпушувачем борошна, вимішуємо. Вливаємо молоко, знову вимішуємо. Додаємо решту борошна і мак, замішуємо тісто.
Перекладаємо його у змащену маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікааємо до сухого сірника, близько години.
Остужуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply