
Манник з сиром є дуже простою стравою, яку кожній господині під силу приготувати, що називається, на швидку руку. І хоч манник і солодкий і відмінно підходить в якості ласощів на десерт, але він так само ситний і тому сміливо можете приготувати це блюдо в якості сніданку.
Інгредієнти:
- Манна крупа 2 склянки
- Сир 200 грам
- Кефір 250 мілілітрів
- Цукор 1/2 склянки
- Яйця курячі 3 штуки
- Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
- Сода харчова 1 чайна ложка
- Масло вершкове 35 грам
Приготування:
Перед початком готування потрібно за допомогою сепаратора відокремити яєчні жовтки від білків. Білки поки відкладіть в сторону, а жовтки розітріть віночком з цукром, після додайте до них кефір і ретельно збийте. Тепер пропустіть через сито манну крупу і протріть сир. Додайте ці сипучі інгредієнти до кефіру з жовтками і ретельно перемішайте, розбиваючи грудочки, а після умішайте в цю масу розпушувач для тіста і харчову соду. Можете використовувати міксер для зручності. Гасити соду додатково не потрібно, так як ми використовуємо кисломолочний продукт в якості одного з інгредієнтів.
В окремій чаші збиваємо в густу піну яєчні білки що залишились, а потім обережно замішуємо цю піну з рештою тіста.
Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для запікання вершковим маслом, не забудьте про краї. Перелийте підготовлену масу для манника у форму та відправте все запікатися в духову шафу на 40-50 хвилин. Готовність тіста по закінченню цього часу перевіряйте так само, як і бісквіт, наприклад, проткнувши серединку зубочисткою. Якщо зубочистка суха на виході, то все готово і можна приступати до подачі. Але спочатку дайте вашому маннику трохи відпочити і охолонути, приблизно 15-20 хвилин.
Викладіть остиглий манник з сиром з форми у велике блюдо, прикрасьте зверху цукровою пудрою або іншою солодкою посипкою на ваш смак. От і все, ваш манник обов’язково припаде до смаку будь-якому ласуну, просто запропонуйте до нього кухлик гарячого напою і угощайтесь самі і радуйте інших.
– За своїм смаком можна додати в манник родзинки, курагу або, наприклад, цедру лимона або апельсина.
– Використовуйте для приготування тільки свіжі продукти, адже, наприклад, полежаший сир, може зіпсувати смак страви.
– Так само смак вашого пирога прикрасить доданий в процесі приготування ванільний цукру, до того ж він додасть маннику чудовий апетитний аромат.
Смачного!
Leave a Reply