
Що може бути ще смачніше, ніж манник на кефірі в мультиварці? Сам по собі легкий і дуже смачний рецепт зробить ваше життя ще більш солодким і позитивним. Готується пиріг дуже швидко: замішав, вилив в мультиварку і порядок! Але вже через годину з копійками на вашому десертному столі буде красуватися рум’яна, соковита і неймовірно ароматна випічка, яку з’їдять за лічені хвилини. Так, що не зволікайте!
- Крупа манна 200 грам
- Кефір 200 мілілітрів
- Яйце куряче 3 штуки
- Цукор 200 грам
- Масло вершкове 120 грам
- Борошно пшеничне 150 грам
- Розпушувач для тіста 1,5 чайні ложки
Манну крупу висипаємо в маленьку миску і заливаємо її кефіром. Скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо до однорідності і залишаємо на деякий час в стороні. Завдяки цьому процесу крупа розбухне, і манник вийде «на ура».
Щоб пиріг вийшов ніжним і смачним, обов’язково просіваємо муку. Для цього висипаємо невеликими порціями компонент в сито. Тепер акуратно просіваємо муку над середньою мискою і поки що залишаємо в спокої. Завдяки цьому процесу в тесті не будуть попадатися грудочки, а сам компонент стане легким і повітряним, так як насититься киснем.
Викладаємо вершкове масло на обробну дошку і, скориставшись ножем, розрізаємо шматочок на дві частини вагою 100 і 20 грам. Останній переміщаємо в чисте блюдце і залишаємо осторонь доходити до кімнатної температури. Перший же шматочок подрібнюємо кубиками і перекладаємо в турку.

Ставимо ємність на маленький вогонь і, постійно помішуючи столовою ложкою, доводимо до рідкого стану. Відразу ж після цього знімаємо турку з плити і даємо охолонути компоненту до теплого стану.

За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки з білками виливаємо в глибоку чашу. Сюди ж додаємо цукор і, скориставшись міксером, збиваємо інгредієнти до утворення однорідної маси. Все готово!

Яєчно-цукрову масу переливаємо в чисту середню миску. Сюди ж виливаємо розтоплене тепле вершкове масло, а також викладаємо розбухлу манку. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до однорідності. Тепер акуратно додаємо в миску просіяне борошно і розпушувач. Продовжуємо все мішати підручним інвентарем до тих пір, поки у нас не вийде не густе тісто.

Дно і стінки каструлі для мультиварки змащуємо м’яким вершковим маслом. Після цього виливаємо сюди тісто, і поверхню розрівнюємо столовою ложкою. Закриваємо електроприлад кришкою, встановлюємо режим «Випічка» і готуємо пиріг протягом 65 хвилин. Після закінчення відведеного часу прозвучить відповідний сигнал, який попередить нас про те, що маннік вже підрум’янився. Тому повністю вимикаємо мультиварку, відкриваємо кришку і дістаємо звідти випічку за допомогою корзинки для варіння на пару. Наприкінці викладаємо пиріг на плоске блюдо для подачі і даємо трошки постояти, щоб злегка охолонути.

Перед подачею до десертного столу нарізаємо пиріг за допомогою ножа на порційні шматочки. А ось пригощаємо дітвору і друзів таким смачним і ароматним манником разом з чаєм, кавою, соком, компотом або просто з мінеральною солодкою водою.
– Для приготування смачного манника використовуйте борошно тільки вищого сорту і тонкого помелу. Що ж до манки, то вибирайте крупу тільки перевірених торгових марок і без грудок в упаковці;
– Для того щоб замочити манну крупу, можна використовувати кефір будь-якої жирності. У тому випадку, якщо ви хочете, щоб манник вийшов «мокрим», тоді вибирайте молочний продукт не менше 3,2%;
– Перед подачею пиріг можна прикрасити цукровою пудрою, ягодами або шматочками фруктів;
– Для манника є також спеціальний крем. Для його приготування, з розрахунку інгредієнтів, зазначених у рецепті, вам знадобиться 400 грам сметани і 200 грам цукрової пудри. Все це збивається в глибокій чаші до утворення густої щільної піни або піків (залежно від жирності першого інгредієнта). Тепер можна розрізати пиріг уздовж на 2-3 частини і кожне коло промазати сметанним кремом. Увага: для максимального задоволення найкраще дати випічці ще й настоятися хоча б протягом двох годин.

Приємного чаювання!
Leave a Reply