Інгредієнти
- 200 г шоколаду
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла або маргарину
- 2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
- 200 г борошна
Приготування
Використовуйте в рецепті той шоколад, який ви любите (білий, молочний, темний). Можна використовувати всі 3 види шоколаду, вийде теж цікаво.
Маффіни можна подати до чаю, можна приготувати на святковий стіл. Особливо, якщо ніколи возитися з тортиком – ці мафіни прийдуть вам на допомогу.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 10-15 маффінів.
Шоколад порубати на шматочки розміром приблизно 0.5х0.5см.
Масло розтерти з цукром.
Додати яйця, перемішати.
Додати шматочки шоколаду, перемішати.
Потім додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
Викласти тісто в невеликі формочки на 2/3 висоти, поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати близько 25 хвилин.
Готовність перевірити за допомогою сірника або зубочистки.
Готові маффіни можна полити розтопленим шоколадом (я ще посипала кондитерської посипкою).
Приємного апетиту!