
Незважаючи на обмеження в наборі продуктів , які не можна їсти під час посту , залишається багато доступних , тобто дозволених продуктів з яких можна приготувати не тільки корисні , але й смачні страви. Кажуть , що « хороший початок – це вже половина справи» , тобто постять люди особливо строго постять перший тиждень посту , а потім дозволяють собі деякі слабкості.
А для того щоб не було спокуси для таких слабкостей намагайтеся готувати різноманітні страви , щоб у вашому раціоні були присутні крупи, овочі та фрукти , можна готувати каші , супи , пюре , пісну випічку , варіантів море .
З солодкого можна приготувати « Медово – грушевий пиріг».
Інгредієнти для приготування пирога:
- Цукор – 1 склянка ,
- Вода – 1 стакан ,
- Мед – 2 ст. ложки ,
- Сода харчова – 1 ч. ложка ,
- Лимонна кислота – 1 ч. ложка ,
- Горіхи подрібнені – 0,5 склянки ,
- Рослинна олія – 0,5 склянки ,
- Борошно – 2 склянки ,
- Груша – 2 штуки ,
- Кориця або коріандр за смаком.
Приготування .
У каструлі змішуємо цукор , воду і масло , ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо , додаємо мед . Мішаємо і чекаємо поки розчинитися цукор. Прибираємо з вогню , додаємо соду , лимонну кислоту і спеції , перемішуємо. Далі засипаємо горіхи , які потрібно подрібнити до стану борошна , і борошно. Тісто має вийти , як густа сметана. Чистимо груші та нарізаємо кубиками і відправляємо до тіста. Тісто заливаємо в змащену форму і випікаємо протягом 35 хвилин. Пиріг готовий.
Приємного апетиту!
Leave a Reply