Обожнюю борщ. А вже борщ з пампушками – це взагалі важкий наркотик. Шкода тільки, що пампушки до борщу потрапляють в мої рученьки рідко. А останнім часом я взагалі активно ігнорую хліб до супів, так що пампушки – це взагалі злочин проти людяності. Проте, рецептом пампушок я з вами поділюся.
До слова, це тісто можна використовувати для випікання несолодких булочок – наприклад, з начинкою з песто або сиру.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см:
- 12 г сухих дріжджів
- 150 мл теплої води
- 1 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 3 яйця
- 200 мл кефіру
- 700-800 г борошна
додатково:
- 50 мл рослинного масла
- 75 г вершкового масла
- 6-7 зубчиків часнику
- 5-6 гілочок петрушки
- 1/4 ч.л. солі
Приготування пампушок:
Дріжджі розчиняємо в теплій воді. Додаємо всі інші інгредієнти, крім борошна. Збиваємо до однорідного стану.
Поступово додаємо борошно (будьте уважні – її може піти більше або менше зазначеної кількості) і замішуємо м’яке тісто.
Кладемо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо підходити в теплому місці, приблизно на годину. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Обминаємо тісто, ділимо на 16 частин. З кожного шматка формуємо круглу булочку і обмазуємо рослинним маслом. Укладаємо в застелену пергаментом форму.
Залишаємо підходити ще на 30-40 хвилин.
Ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника і рум’яної скоринки.
Готуємо поливання. Розтоплюємо масло, додаємо сіль, дрібно нарізаний часник і петрушку перемішуємо і знімаємо з вогню.
Поливаємо ще теплі пампушки.
Повністю охолоджуємо і подаємо з борщем. Ну або з іншим супом.
Смачного!