
До Великодня в кожному будинку починають випікати паски та іншу ароматну і рум’яну випічку. Паска це традиційний солодкий хліб , який випікають з додаванням родзинок , кураги , цукатів , сушених ягід і інших добавок. Раніше паски випікали в російських печах у великих формах. Але сьогодні сучасні господині використовують для випічки духовку , хлібопічку або мультиварку , при цьому випікають паски різних форм , від самої маленької до величезного хліба. Сьогодні ми б хотіли розповісти про те , як приготувати смачну паску з родзинками в хлібопічці . Завдяки присутності в складі інгредієнтів цитрусового соку , паска виходить дуже ароматна і ніжна.
Для того щоб приготувати паску з родзинками вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно пшеничне ( вищий сорт ) – 450 – 500 грам ,
- дріжджі сухі активні – 2,5 ч. ложки ,
- сіль – 1 / 2 ч. ложки ,
- цукровий пісок – 5 ст. ложок ,
- вершкове масло – 100 грам ,
- яйця курячі – 4 штуки ,
- лимонний сік – 50 мл . ,
- ванільний цукор – 1 пакетик ,
- родзинки ( чорні без кісточок) – 100 грам .
Правильне приготування паски з родзинками в хлібопічці
Борошно потрібно попередньо просіяти .
Яйця збиваємо до однорідного стану з додаванням солі.
Ізюм перебираємо і після промиваємо і заливаємо теплою водою , залишаємо хвилин на 20 – 30 , після просушуємо за допомогою паперового рушника або серветки і потім обвалюють у борошні.
Масло вершкове потрібно розтопити і остудити.
На дно відерця для хлібопічки висипаємо сухі дріжджі , потім додаємо просіяне борошно. Зверху виливаємо розтоплене вершкове масло і попередньо збиті яйця. Потім засипаємо цукровий пісок , ванільний цукор.
У самому кінці додаємо лимонний сік і попередньо підготовлені родзинки , які ви з легкістю можете замінити горіхами або іншими сухофруктами. Потім вибираємо програму « Основну » і середню скоринку.
Готову паску охолоджуємо і після покриваємо білковою або будь-якою іншою глазур’ю.
Приємного вам апетиту і зі світлим Христовим воскресінням !
Leave a Reply