Паска з родзинками

» » Паска з родзинками
Паска з родзинками

До Великодня в кожному будинку починають випікати паски та іншу ароматну і рум’яну випічку. Паска це традиційний солодкий хліб , який випікають з додаванням родзинок , кураги , цукатів , сушених ягід і інших добавок. Раніше паски випікали в російських печах у великих формах. Але сьогодні сучасні господині використовують для випічки духовку , хлібопічку або мультиварку , при цьому випікають паски різних форм , від самої маленької до величезного хліба. Сьогодні ми б хотіли розповісти про те , як приготувати смачну паску з родзинками в хлібопічці . Завдяки присутності в складі інгредієнтів цитрусового соку , паска виходить дуже ароматна і ніжна.

Для того щоб приготувати паску з родзинками вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно пшеничне ( вищий сорт ) – 450 – 500 грам ,
  • дріжджі сухі активні – 2,5 ч. ложки ,
  • сіль – 1 / 2 ч. ложки ,
  • цукровий пісок – 5 ст. ложок ,
  • вершкове масло – 100 грам ,
  • яйця курячі – 4 штуки ,
  • лимонний сік – 50 мл . ,
  • ванільний цукор – 1 пакетик ,
  • родзинки ( чорні без кісточок) – 100 грам .

Правильне приготування паски з родзинками в хлібопічці

Борошно потрібно попередньо просіяти .

Яйця збиваємо до однорідного стану з додаванням солі.

Ізюм перебираємо і після промиваємо і заливаємо теплою водою , залишаємо хвилин на 20 – 30 , після просушуємо за допомогою паперового рушника або серветки і потім обвалюють у борошні.

Масло вершкове потрібно розтопити і остудити.

На дно відерця для хлібопічки висипаємо сухі дріжджі , потім додаємо просіяне борошно. Зверху виливаємо розтоплене вершкове масло і попередньо збиті яйця. Потім засипаємо цукровий пісок , ванільний цукор.

У самому кінці додаємо лимонний сік і попередньо підготовлені родзинки , які ви з легкістю можете замінити горіхами або іншими сухофруктами. Потім вибираємо програму « Основну » і середню скоринку.

Готову паску охолоджуємо і після покриваємо білковою або будь-якою іншою глазур’ю.

Паска з родзинками

Приємного вам апетиту і зі світлим Христовим воскресінням !

Паска з родзинками обновлено: Січень 22, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика