Паска на сметані

» » Паска на сметані
Паска на сметані

Приголомшливі паски!
Ніжні, м’які, ароматні!
Дуже рекомендую спробувати!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 14 маленьких пасок висотою 7 см і шириною 6 см.

Інгредієнти

  •      300 мл молока
  •      11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
  •      3 яйця
  •      200 г цукру
  •      150 г вершкового масла
  •      250 г сметани (15-20%)
  •      паличка ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
  •      300 г родзинок
  •      700-800 г борошна

Паска на сметані
Приготування

Паска на сметані
Молоко підігріти, щоб воно було трохи тепле.
Паска на сметані
У молоко додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
Паска на сметані
Додати 200-250 г борошна, перемішати.
Паска на сметані
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Паска на сметані
Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Паска на сметані
Яйця збити з цукром.
Паска на сметані
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Паска на сметані
В опару додати яйця, перемішати.
Паска на сметані
Додати насіння ванілі (або ванільний цукор).
Паска на сметані
Додати розм’якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Паска на сметані
Додати сметану, перемішати.
Паска на сметані
Додати решту борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Паска на сметані
Накрити тісто серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Паска на сметані
Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Паска на сметані
Додати в тісто родзинки (попередньо вимитий і висушений).
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Паска на сметані
Дати тісту ще раз добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Паска на сметані
Формочки трохи змастити маслом.
Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми.
Паска на сметані
Дати тісту піднятися.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).
Як тільки паска зарум’яниться, перевірити його на готовність, для цього його треба проткнути дерев’яною шпажкою (або зубочисткою), якщо вона суха – паска готова.
Паска на сметані
Прикрасити за смаком.
Я готові паски змастила білковим кремом і прикрасила кондитерської посипкою.
Паска на сметані
Смачного!

Паска на сметані обновлено: Січень 22, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

1 відповідь на Паска на сметані

  1. Ірина says:

    Доброго вечора) ця пасха виходить мокра?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика