Пиріг зі сливами, сметаною і корицею

» » Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею

Останнім часом мені дуже подобаються пироги з заливкою. Пропоную смачний пиріжок зі сливами та сметанною заливкою. Звичайно, можна використовувати сливове варення або джем. У мене його не було, та й гріх не скористатися сливами, якщо це сезон. Тому я готувала варення в процесі випічки основи для пирога. Враховуйте, що після випічки слива завжди кисла, пробуйте варення і додавайте по своєму смаку цукор. Так як начинка «рідка», основа випікається заздалегідь. А потім пиріг ще раз випікається вже з начинкою. Сметанна заливка робить пиріг ніжним, а кориця додає особливу смакову нотку.

Інгредієнти:

  • Рубане листкове тісто – 300 г
  • Слива-20-25 шт
  • Цукор – 1 склянка
  • Крохмаль – 1 столова ложка, розведена в 20 г води
  • Кориця – 1 чайна ложка + для посипання
  • Сметана – 250 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця курячі (не великі) – 2 шт
  • Ванілін – 5 г

Пиріг зі сливами, сметаною і корицею


Приготувати рубане листкове тісто (не солодке). Воно буде основою для пирога. На квадратну форму достатньо 300 р. Порубати 200 г борошна, 100 г вершкового масла та дрібку солі. Додати 5 столових ложок крижаної води. Швиденько замісити тісто, щоб масло не розтануло. Вистелити у формі по дну і сформувати стінки. Прибрати в холодильник хвилин 30, не менше.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Дістати форму з тістом, «наколоти» дно виделкою, щоб зайві пари виходили при випічці. Навіть якщо ви забули це зробити, не страшно. Просто проколіть його після випічки і притисніть руками, і воно опаде.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Вистелити пергаментним папером і викласти вантаж, щоб воно не здувалося при випічці. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 С 10 хвилин. При випічці основи накрити форму пергаментним папером. Потім підсушити основу вже без вантажу при тій же температурі, ще 10 хвилин.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Поки основа печеться можна підготувати начинку.
Сливи помити, видалити кісточки, перекласти в невелику каструльку, додати цукор. Слива, зазвичай, після випічки кисла, тому я кладу побільше цукру (1 склянку). Ви можете додати за своїм смаком ще або ж, навпаки, покласти менше цукру. Поставити на невеликий вогонь і варити до середньої густоти. Додати 1 ложечку кориці, перемішати. Для більшої густоти і впевненості, що пиріг не «потече» в зварене варення я додала крохмаль. Розвести 1 столову ложку крохмалю у воді і перелити в сливове варення. Перемішати. Відкласти в сторону.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Приготувати сметанну заливку.
Змішати сметану з цукром.
Додати ванілін, перемішати.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Додати яйця, знову гарненько перемішати.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
На готову основу для пирога вилити сливове варення, розподілити по всій поверхні.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
На сливове варення, відразу розподіляючи, вилити сметанний крем. Поставити в розігріту до 180 С градусів духовку на 40 хвилин, накривши форму пергаментним папером.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Пиріг остудити, посипати зверху корицею. Перед нарізкою пиріг краще потримати годинку (можна і більше) в холодильнику.
Пиріг зі сливами, сметаною і корицею
Смачного!

Пиріг зі сливами, сметаною і корицею обновлено: Січень 31, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика