Пиріг зі сливами, сметаною і корицею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог со сливами, сметаной и корицей 1

Останнім часом мені дуже подобаються пироги з заливкою. Пропоную смачний пиріжок зі сливами та сметанною заливкою. Звичайно, можна використовувати сливове варення або джем. У мене його не було, та й гріх не скористатися сливами, якщо це сезон. Тому я готувала варення в процесі випічки основи для пирога. Враховуйте, що після випічки слива завжди кисла, пробуйте варення і додавайте по своєму смаку цукор. Так як начинка «рідка», основа випікається заздалегідь. А потім пиріг ще раз випікається вже з начинкою. Сметанна заливка робить пиріг ніжним, а кориця додає особливу смакову нотку.

Інгредієнти:

  • Рубане листкове тісто – 300 г
  • Слива-20-25 шт
  • Цукор – 1 склянка
  • Крохмаль – 1 столова ложка, розведена в 20 г води
  • Кориця – 1 чайна ложка + для посипання
  • Сметана – 250 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйця курячі (не великі) – 2 шт
  • Ванілін – 5 г

1403932351672pirogsoslivamismetanojikoricejing
Приготувати рубане листкове тісто (не солодке). Воно буде основою для пирога. На квадратну форму достатньо 300 р. Порубати 200 г борошна, 100 г вершкового масла та дрібку солі. Додати 5 столових ложок крижаної води. Швиденько замісити тісто, щоб масло не розтануло. Вистелити у формі по дну і сформувати стінки. Прибрати в холодильник хвилин 30, не менше.
1403932352923pirogsoslivamismetanojikoricej1
Дістати форму з тістом, «наколоти» дно виделкою, щоб зайві пари виходили при випічці. Навіть якщо ви забули це зробити, не страшно. Просто проколіть його після випічки і притисніть руками, і воно опаде.
1403932353154pirogsoslivamismetanojikoricej2


Вистелити пергаментним папером і викласти вантаж, щоб воно не здувалося при випічці. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 С 10 хвилин. При випічці основи накрити форму пергаментним папером. Потім підсушити основу вже без вантажу при тій же температурі, ще 10 хвилин.
1403932353315pirogsoslivamismetanojikoricej3
Поки основа печеться можна підготувати начинку.
Сливи помити, видалити кісточки, перекласти в невелику каструльку, додати цукор. Слива, зазвичай, після випічки кисла, тому я кладу побільше цукру (1 склянку). Ви можете додати за своїм смаком ще або ж, навпаки, покласти менше цукру. Поставити на невеликий вогонь і варити до середньої густоти. Додати 1 ложечку кориці, перемішати. Для більшої густоти і впевненості, що пиріг не «потече» в зварене варення я додала крохмаль. Розвести 1 столову ложку крохмалю у воді і перелити в сливове варення. Перемішати. Відкласти в сторону.
1403932354676pirogsoslivamismetanojikoricej4
Приготувати сметанну заливку.
Змішати сметану з цукром.
Додати ванілін, перемішати.
1403932355877pirogsoslivamismetanojikoricej5
Додати яйця, знову гарненько перемішати.
1403932356618pirogsoslivamismetanojikoricej6
На готову основу для пирога вилити сливове варення, розподілити по всій поверхні.
1403932356779pirogsoslivamismetanojikoricej7
На сливове варення, відразу розподіляючи, вилити сметанний крем. Поставити в розігріту до 180 С градусів духовку на 40 хвилин, накривши форму пергаментним папером.
14039323579610pirogsoslivamismetanojikoricej8
Пиріг остудити, посипати зверху корицею. Перед нарізкою пиріг краще потримати годинку (можна і більше) в холодильнику.
1403932351281pirogsoslivamismetanojikoricejimg
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.