Пиріг зі сливами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог со сливами 12

Смачний м’який пиріг з соковитими ароматними сливами.

Зливи бажано взяти сорти угорка (невеликі довгастої форми з сизим нальотом), але можна й інший сорт – буде теж смачно. Спочатку зеленувата м’якоть слив в готовому пирозі набуває дуже незвичайний рубіново-червоний відтінок.

Кількість злив дано з розрахунку на форму діаметром 22 см, якщо у вас форма більше або менше, то відповідно необхідно більше або менше слив.

Інгредієнти:

  • 100 г масла
  • 150 г цукру + 2 ст.л. для посипання
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача (або 1/2 ч.л. гашеного соди)
  • 1 ч.л. кориці
  • 300 г слив (12 штук)

0

Приготування:

01

М’яке вершкове масло розтерти з цукром.

02

Додати яйця, перемішати.

03

Додати борошно, розпушувач (або гашене соду), перемішати. Тісто вийшло густе.

04

Викласти тісто у форму (я використовувала форму діаметром 22 см), розрівняти тісто ложкою. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин.

05

Сливи розрізати навпіл і вийняти кісточки.

06

2 ст.л. цукру змішати з корицею.

07

Сливи викласти на тісто колами, зрізом вгору, вдавлювати не потрібно.

08
Посипати сливи цукром з корицею.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 40 хвилин.
Перевірити зубочисткою на готовність.

09

Готовий пиріг остудити.
f78-pirog-slivy
Так виглядає пиріг зі сливами в розрізі.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.