Пиріг зі шпинатом та фетою

» » Пиріг зі шпинатом та фетою
Пиріг зі шпинатом та фетою

Цей пиріг – для лінивців, які не люблять готувати пісочне тісто для Пирогової основи 😉 Як ви зрозуміли, печеться він на основі з готового листкового бездріжджового тіста. Начинка проста – шпинат, сир фета, яєчна заливка. Такий пиріг – відмінне доповнення до сніданку.

Шпинат можна використовувати не тільки свіжий, але і заморожений. Але в такому випадку важливо купити не подрібнений, а заморожений цілим листям.

Інгредієнти на форму 21-26 см:

  • 300 г листкового бездріжджового тіста (беремо те, що продається у вигляді цілісного рулону, і відрізаємо від нього потрібну кількість)
  • 1 невелика цибулина
  • 250 г шпинату
  • 2 яйця
  • 200 г сметани
  • 75 г фети

Пиріг зі шпинатом та фетою

Приготування:
Заморожене тісто акуратно розгортаємо в одному напрямку і вкладаємо в форму (змащувати не потрібно). Краї обрізаємо (бажано, щоб вони трохи виходили за межі бортика, тому що при випіканні тісто трохи сповзе). Наколює тісто виделкою.

Пиріг зі шпинатом та фетою

Кладемо зверху лист фольги і насипаємо вантаж – наприклад, суху квасолю, горох або рис.

Пиріг зі шпинатом та фетою

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу і печемо ще 5 хвилин. Виймаємо і залишаємо на столі.
Цибулю дрібно рубаємо. У листя шпинату відриваємо ніжки.
Сметану збиваємо вінчиком з яйцями до однорідності.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

Пиріг зі шпинатом та фетою

Додаємо в сковороду шпинат.

Пиріг зі шпинатом та фетою

Готуємо, помішуючи, 1 хвилину, поки листя не зів’януть.

На дно випеченої основи кладемо шпинат з цибулею, а також розкрошену фету. Вливаємо заливку. Відправляємо в духовку (на все ті ж 200 градусів) і запікаємо, поки заливка не схопиться, близько 15 хвилин.

Пиріг подаємо теплим або повністю охолодженим.

Пиріг зі шпинатом та фетою

Смачного!

Пиріг зі шпинатом та фетою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика