Пиріг зі шпинатом та фетою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цей пиріг – для лінивців, які не люблять готувати пісочне тісто для Пирогової основи 😉 Як ви зрозуміли, печеться він на основі з готового листкового бездріжджового тіста. Начинка проста – шпинат, сир фета, яєчна заливка. Такий пиріг – відмінне доповнення до сніданку.

Шпинат можна використовувати не тільки свіжий, але і заморожений. Але в такому випадку важливо купити не подрібнений, а заморожений цілим листям.

Інгредієнти на форму 21-26 см:

  • 300 г листкового бездріжджового тіста (беремо те, що продається у вигляді цілісного рулону, і відрізаємо від нього потрібну кількість)
  • 1 невелика цибулина
  • 250 г шпинату
  • 2 яйця
  • 200 г сметани
  • 75 г фети

pirog-so-shpinatom-i-fetoi-1

Приготування:
Заморожене тісто акуратно розгортаємо в одному напрямку і вкладаємо в форму (змащувати не потрібно). Краї обрізаємо (бажано, щоб вони трохи виходили за межі бортика, тому що при випіканні тісто трохи сповзе). Наколює тісто виделкою.

pirog-so-shpinatom-i-fetoi-2

Кладемо зверху лист фольги і насипаємо вантаж – наприклад, суху квасолю, горох або рис.

pirog-so-shpinatom-i-fetoi-3

Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу і печемо ще 5 хвилин. Виймаємо і залишаємо на столі.
Цибулю дрібно рубаємо. У листя шпинату відриваємо ніжки.
Сметану збиваємо вінчиком з яйцями до однорідності.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

ruletiki-iz-dorady-s-rizotto-6

Додаємо в сковороду шпинат.

pirog-so-shpinatom-i-fetoi-4

Готуємо, помішуючи, 1 хвилину, поки листя не зів’януть.

На дно випеченої основи кладемо шпинат з цибулею, а також розкрошену фету. Вливаємо заливку. Відправляємо в духовку (на все ті ж 200 градусів) і запікаємо, поки заливка не схопиться, близько 15 хвилин.

Пиріг подаємо теплим або повністю охолодженим.

pirog-so-shpinatom-i-fetoi

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.