Пиріг з безе

» » Пиріг з безе
Пиріг з безе

Любите дивувати гостей і домашніх незвичайною і цікавою випічкою? Пропоную додати вам в скарбничку ще один рецепт, а саме пиріг з безе. Існує безліч рецептів приготування цього десерту в тому числі з додаванням ягід і фруктів, але в даній статті я розповім, мабуть, класичний рецепт виконання цих ласощів з лимонною начинкою. Звичайно, приготування пирога відніме у вас час і на перший погляд виглядає дуже трудомістким процесом, але результат буде вартий всіх витрачених вами зусиль.

  • Борошно пшеничне 1,5 склянки
  • Масло вершкове 200 грам
  • Яйця (жовток) 3 штуки
  • Цукор 0,5 склянки
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка
  • Лимон 5 штук
  • Яйця 4 штуки
  • Масло вершкове 150 грам
  • Цукор 1,5 склянки
  • Яйця (білок) 3 штуки
  • Цукор 0,5 склянки
  • Квасоля суха 2 склянки

Пиріг з безе
На початку потрібно замісити тісто. Але для цього необхідно підготувати всі інгредієнти. А саме, відокремте яєчний білок від жовтка, білок поставте в холодильник, він нам знадобиться для приготування бізе. Вершкове масло подрібніть за допомогою великої терки. Тепер підготуйте поверхню або миску, в якій будете замішувати тісто. Висипте борошно і зробіть в серединці поглиблення, своєрідну лунку, в яку помістіть всі зазначені в рецепті інгредієнти для приготування тіста. Після цього замішуйте все до однорідної маси. Бажано робити це швидко, щоб тісто не встигло зігрітися. Наприкінці сформуйте з нього колобок і упакуйте в харчову плівку. Поставте тісто остигати в холодильник на 30 хвилин.
Пиріг з безе
Охолоджене тісто звільніть від плівки і розкачайте, розімніть за розміром вашої форми. А форму же, до речі кажучи, змастіть невеликою кількістю вершкового масла, після укладіть в неї тісто. Акуратно ножем зріжте зайві краї і надайте майбутньому коржу красиву форму. Зробіть виделкою кілька проколів на дні.
Поверх тіста постеліть пергаментний папір і насипте квасолю, руками розрівняйте її так, щоб вона рівномірно закривала все дно форми, а, відповідно, дно коржа.
Духовку розігрійте до 200 градусів і помістіть форму з тістом на 10 хвилин. Після чого акуратно, скориставшись кухонними прихватками, дістаньте корж, зніміть прес з квасолі і випікайте ще 5 хвилин.
Готовий корж – основа для торта. Після випікання йому потрібно охолонути до кімнатної температури, а поки займіться приготуванням начинки.
Пиріг з безе
Лимони промийте під струменем теплої, майже гарячої води. Після чого з чистих фруктів зніміть цедру, скориставшись для цього теркою. Цедру відставте в сторону, а лимони розділіть на дві частини і вичавіть з них сік, не допускаючи попадання в нього насіння і м’якоті.
У металевій мисці розімніть вилкою вершкове масло і змішайте його з цукром. Збивайте суміш віночком додайте лимонний сік, цедру і яйця. Головне, не переставайте мішати. Збивайте суміш до тих пір, поки вона не перетвориться в однорідний крем.
У каструлю налийте деяку кількість холодної води і встановіть в ній миску з лимонним кремом так, щоб вам було зручно мішати і ви не обпеклись парою. Спорудивши таким чином водяну баню, продовжуйте готувати суміш до тих пір, поки вона не загусне. Коли це відбудеться, зніміть її з лазні і дайте так само, як і коржу, охолонути.
Пиріг з безе
Коли лимонний крем охолоне, викладіть його за допомогою столової ложки на корж. Тепер можна братися за приготування безе.
Пиріг з безе
Заздалегідь підготуйте миску і насадки для міксера, охолодивши їх у холодильнику. Тепер дістаньте  яєчні білки що залишилися від приготування коржа і помістіть їх в чашу для міксера. Збийте їх до біла, потім додайте цукор і продовжуйте збивати до утворення білої густої піни. Після того, як ви виймете віночок зі збитих з цукром білків, маса потягнеться і прийме форму, так званого, гострого піку.
Пиріг з безе
Сире бізе викладіть поверх лимонної начинки, між тим знову розігріваючи духовку, але вже до 175 градусів. Помістіть пиріг, покритий лимонним кремом і безе в духову шафу на 10-15 хвилин, або поки бізе не стане золотавого кольору. Після чого витягніть пиріг і охолоджуйте при кімнатній температурі протягом 30 хвилин перед подачею.
Готовий пиріг з бізе подавайте на стіл прямо у формі, розрізаючи його на шматочки, починаючи від центру. Запропонуйте до десерту несолодкий чорний або зелений чай і насолоджуйтеся смаком пирога і компліментами на адресу вас і ваших кулінарних здібностей.
– Замість квасолі можна використовувати так само сухий рис.
– Краще всього подавати пиріг не раніше, ніж через 3 години після закінчення готування.
– Ви можете так само не повністю покривати пиріг бізе, а, скажімо, викласти його по краях, скориставшись кондитерським мішком, а решту площі прикрасити тонкими скибочками зацукрованого лимона.
Пиріг з безе
Смачного!

Пиріг з безе обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика