Пиріг з грибною начинкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с грибной начинкой

Правильно приготовлений пиріг може стати як відмінною першою гарячою стравою , так і закускою до будь-якого столу. Несолодкі пироги можна подавати з супом , салатами і як окрему закуску. Далі будуть наведені нескладні рецепти пирогів з грибною начинкою , які сподобаються абсолютно всім.Інгредієнти:

  • Борошно,
  • Гриби,
  • Картопля,
  • Сметана,
  • Цибуля,
  • Яйця.

Для приготування картопляного пирога з грибною начинкою очищаємо 700 грам картоплі та обсушуємо бульбини . Після пропускаємо картоплю через м’ясорубку і змішуємо масу з жовтками двох яєць і двома збитими білками. Вийшло тісто ділимо на дві частини і одну з них розпластуємо по дну сковороди , в якій будемо випікати пиріг.
Тепер займемося начинкою. 800 грам свіжих грибів ( лісових або шампіньйонів ) чистимо і розрізаємо на досить великі шматочки . Потім обсмажуємо гриби в олії з нарізаною великою цибулиною. Смажимо гриби до тих пір, поки не випарується вся рідина . Коли гриби з цибулею охолонуть , додаємо до них столову ложку сметани , змішану з чайною ложкою борошна і підсолену . Цю суміш ми викладаємо на шар картоплі в сковороді. З решти картопляного тіста робимо тонкий пласт і накриваємо ним гриби , наверх рівномірно висипаємо чайну ложку подрібнених сухарів і змащуємо поверхню пирога яйцем. Пиріг відправляємо в духовку з температурою 180 градусів і запікаємо до появи рум’яної скоринки.
Для іншого рецепта буде потрібно з’єднати 250 грам борошна з дрібно посіченою пачкою вершкового масла , одним яйцем , столовою ложкою оцту , половинкою чайної ложки солі і чотирма столовими ложками подрібненого фундука. Тісто потрібно вимісити , скачати його в кулю і залишити в холодильнику на півгодини.
Для начинки замочуємо 25 грам сушених лісових грибів в гарячій воді на 20 хвилин , потім крупно їх нарізаємо. Збиваємо три яйця , 125 грам вершків і три столові ложки води. Нарізаємо 80 грам бекону і пів кіло помідорів чері , змішуємо це з грибами і чотирма порізаними стеблами цибулі- порею , солимо і перчимо суміш за смаком.
Дно форми для запікання викладаємо тістом , формуємо бортики і запікаємо цю форму 15 хвилин при температурі 200 градусів. Потім викладаємо на тісто грибну суміш і заливаємо вершковим соусом , зверху насипаємо будь який тертий сир . Запікаємо ще 15 хвилин. Цю страва бажано подавати теплою . Пиріг виходить дуже ніжним і смачним.

1265717080_kartofelnyj-pirog

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!