Пиріг з картоплею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с картошкой 6

Пиріг з картоплею вийде смачним і може стати прикрасою навіть святкового столу, якщо його готувати в хорошому настрої і з любов’ю. Також такий пиріг скрасить піст. Пиріг не тільки буде смачним і ситним, але ще й економним варіантом приготування випічки. Тісто можна приготувати самим, а можна купити в магазині. Тісто можна використовувати будь-яке.

Інгредієнти:

  • борошно 500 гр.
  • дріжджі 5 гр.
  • молоко 1 ст.
  • яйце 2 шт.
  • масло вершкове 50 гр.

shag-1_103
Ставимо опару. У невеликій кількості води розводимо цукор і дріжджі. Додаємо в миску трохи борошна і ставимо в тепле місце. У теплому молоці розводимо цукор, сіль, розтоплене масло. (Тісто буде набагато повітряніше, якщо в нього додати сметану). Додаємо туди яйця і опару. Все добре перемішуємо і потроху починаємо додавати, просіяне через сито, борошно. Тісто слід добре вимішати, так щоб воно відставало від рук. Ємність з тістом ставимо в тепле місце. (Дріжджове тісто не любить протягів).
shag-2_101
Поки тісто підходить, робимо для нього начинку. З звареної картоплі, робимо картопляне пюре. (В гарячу картоплю додаємо гаряче молоко, масло і яєчний жовток. Товкачем все добре подрібнюємо до однорідної маси).
shag-3_107


На сковороді підсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Цибулю слід обсмажити до золотистого кольору. Змішуємо цибулю і картопляне пюре. При бажанні можна ще додати гриби.
shag-4_15
Як тільки тісто буде готове, поміщаємо його на робочу поверхню. Розкачуємо тісто в пласт. Поміщаємо пласт у форму, зайві краї слід обрізати.
shag-5_102
Викладаємо на тісто начинку і закриваємо тістом. Можна з залишившогося тіста вирізати різні фігурки і прикрасити верх пирога. Зверху пиріг треба проткнути виделкою в декількох місцях або зробити невеликі надрізи для виходу пари. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку.
Слід перевіряти готовність пирога. Готовий пиріг з картоплею вийняти з форми, змастити зверху вершковим маслом і дати йому трохи «постояти», накривши кондитерським папером. Після цього можна подавати до столу.
shag-6_16
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.