Пиріг з маком і сметанно-ванільним кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с маком и сметанно-ванильным кремом 13

Ніжний пиріг з насиченим маковим смаком.
Крем доповнює смак і робить ніжний аромат.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
тісто:

  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 200 г маку
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 150-180 г борошна

крем:

  • 500 г сметани (10-20%)
  • 150 г цукру
  • стручок ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
  • 10 г желатину

947_01008263u_9772_p
Приготування
Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
947_028263u_9900_p
Додати яйця, перемішати.
947_038263u_9909_p


Додати мак, перемішати.
947_048263u_9912_p
Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
947_058263u_9914_p
Форму (діаметром 26-28 см) змастити маслом, викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 25-30 хвилин.
947_0636e41_9918_p
Готовий пиріг остудити.
947_0736e41_9967_p
Готуємо крем.
Желатин замочити в 100 мл води, залишити на той час, який вказано на упаковці.
947_0836e41_9972_p
Желатин довести до кипіння, але не кип’ятити.
947_0936e41_9979_p
Стручок ванілі розрізати, вийняти насіння.
947_01056l9b_9940_p
Змішати сметану з цукром.
947_01156l9b_9945_p
Додати насіння ванілі.
947_01256l9b_9950_p
Перемішати.
947_01356l9b_9953_p
Додати желатин, перемішати.
947_01456l9b_9991_p
Залити остиглий пиріг кремом.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.
947_01556l9b_9995_p
947_0169j79_0029_6hi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.