
Ніжний пиріг з насиченим маковим смаком.
Крем доповнює смак і робить ніжний аромат.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
тісто:
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 3 яйця
- 200 г маку
- 2 ч.л. розпушувача
- 150-180 г борошна
крем:
- 500 г сметани (10-20%)
- 150 г цукру
- стручок ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
- 10 г желатину
Приготування
Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
Додати яйця, перемішати.
Додати мак, перемішати.

Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.

Форму (діаметром 26-28 см) змастити маслом, викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 25-30 хвилин.

Готовий пиріг остудити.

Готуємо крем.
Желатин замочити в 100 мл води, залишити на той час, який вказано на упаковці.

Желатин довести до кипіння, але не кип’ятити.

Стручок ванілі розрізати, вийняти насіння.

Змішати сметану з цукром.

Додати насіння ванілі.

Перемішати.

Додати желатин, перемішати.

Залити остиглий пиріг кремом.
Поставити в холодильник на 5-6 годин.


Смачного!
Leave a Reply