Пиріг з маскарпоне і фруктами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с маскарпоне и фруктами 17

Ніжний вологий корж з вершковим кремом і фруктами.
Оригінальний і в той же час простий пиріг на десерт. Внизу – вологий м’який корж, зверху дуже ніжний крем зі збитих вершків і вершкового сиру маскарпоне. Всю цю красу я доповнила соковитими стиглими нектаринами, виноградом і свіжим інжиром. Насправді, ви сміливо можете використовувати безліч інших фруктів або ягід, головне, щоб вони були стиглими, м’якими і солодкими. Наприклад – свіжа малина, полуниця, черешня, абрикоси, чорниця, лохина. Якщо ж не сезон і свіжих фруктів та ягід немає в наявності, то добре підійдуть консервовані персики або навіть звичайні апельсини і банани.

Інгредієнти:
тісто:

  • 120 г борошна
  • 100 г масла
  • 100 г цукру
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру

крем:

  • 250 г маскарпоне
  • 150 г вершків 33-38%
  • 50 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру

також:
нектарини, виноград, інжир (або ін фрукти, ягоди)
желе для тортів (необов’язково)

0
Приготування:
01
Готуємо корж.
М’яке вершкове масло, цукор і ванільний цукор збити.
02


Додати яйця, збити.
03
Влити молоко, ще трохи збити.
04
Додати розпушувач і частинами борошно, щоразу збиваючи міксером.
05
Форму змастити маслом (у мене форма діаметром 22 см).
Влити тісто у форму, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 20-25 хвилин або до «сухий сірники».
06Готовий корж повністю остудити.
07
Готуємо крем.
Вершки збити до щільності, додати цукор, ванільний цукор, збити до піків.
08
Додати маскарпоне, акуратно змішати його лопаткою (міксером НЕ збивати).
09
Підготувати фрукти або ягоди.
Нектарини і інжир порізати шматочками, виноград половинками.
Покласти в ємність, акуратно перемішати.
10
Корж покласти на тарілку.
11
Зверху викласти крем.
12
Зверху акуратно викласти змішані фрукти.
13
Розвести желе по інструкції на упаковці (я використовувала третину пакетика).
За допомогою пензлика або чайною ложкою нанести желе на фрукти.
14
У розрізі.
f365-pirog-s-maskarpone-i-fruktami
Пиріг з вершковим кремом на основі маскарпоне і соковитими фруктами виходить дуже ошатним і смачним.
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.