Пиріг з чорницею і чебрецем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с черникой и тимьяном 2

Чорниця, чебрець і лимон – ідеальне поєднання, яке можна втілити в будь якій випічці, навіть в такому простому, домашньому пирозі.

На форму 22 * 30 см
Топпінг: 120 г коричневого цукру

  • 1 ст.л. тертої цедри лимона
  • 75 г борошна
  • 40 г вершкового масла
  • 50 г підсмажених волоських горіхів, дрібно порубати
  • 2 ч.л. листочків свіжого чебрецю

Для пирога:

  • 300 г борошна
  • 170 г цукру
  • 1 ч.л. соди
  • 0,25 ч.л. солі
  • 180 г вершкового масла
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • 240 мл кефіру кімнатної температури
  • 30 мл лимонного соку
  • 1 ст.л. ванільного екстракту
  • 300 г замороженої чорниці

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Розігріти духовку до 180 град. Вистелити форму пергаментом.
Для начинки розтерти лимонну цедру з коричневим цукром, додати борошно і змішати. Додати холодне масло і розтерти до стану крихт. Вмішати горіхи і чебрець, відставити.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Для пирога: Змішати борошно, цукор, соду і сіль. Масло викласти в чашу міксера з насадкою «лопатка» і розтерти з сухою сумішшю 1 хв.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


в невеликій мисці збити яйця, кефір, лимонний сік і ванільний екстракт. Включити міксер на низьку швидкість і поступово влити яєчну суміш в масляну. Збити до однорідного стану. Зупинити міксер, зішкребти все зі стінок і включити його на високу швидкість, пробити 30 сек.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Викласти тісто в підготовлену форму, зверху розподілити чорницю, зробити ножем мармуровий малюнок. Потім розподілити суміш для топпинга.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Випікати 30-40 хв., Тест «зубочистка». Перекласти на решітку і дати повністю охолонути.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.