
Сьогодні я наворожила для вас пиріг за мотивами відомого коктейлю. У ньому перетинаються смаки ананаса і кокоса. Основа – жовте Кексовое тісто, ніжне і трохи вологе. Пиріг в цілому виходить соковитим і дуже смачним.
Для верхнього шару цього пирога я використовувала вершковий сир. Але ви можете замінити його на сир – він буде відчуватись більш грубо, але за смаком пиріг буде вельми непоганий.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 175 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 280 г борошна
Для ананасово-кокосового шару:
- 300 г вершкового сиру
- 80 г цукру
- 2 яйця
- 50 г кокосової стружки
- 250 г консервованих ананасів (сироп злити)
Для тіста масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції. Додаємо ванільну есенцію і, по одному яйцю. Збиваємо до однорідної консистенції. Додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно і замішуємо тісто.
Викладаємо тісто шаром в застелену пергаментом форму.
Ананаси рубаємо блендером не дуже дрібно.
Вершковий сир змішуємо з цукром до однорідної консистенції. Додаємо яйця і знову розмішуємо.
З’єднуємо сир з ананасами і кокосовою стружкою, перемішуємо і викладаємо у форму на тісто.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом приблизно 40 хвилин. Верхній шар при постукуванні повинен зовсім злегка тремтіти.
Повністю охолоджуємо пиріг, нарізаємо і насолоджуємося.
Приємного чаювання!
Leave a Reply