Перше пиріжкове тісто, яке я колись давно освоїла, було якраз хрущовське. У ньому багато дріжджів, тому підходить воно на “ура” і жодного разу не давало осічок. І по сьогоднішній день це моє улюблене тісто для пиріжків.
Думаю, ніхто не буде сперечатися з тим, що пиріжки – страва зовсім особлива. У кожної господині є пара-трійка своїх рецептів приготування тіста і начинки. Пиріжки – це величезне поле для творчості та фантазії. Мій варіант простий, доступний і не вимагає багато часу.
Інгредієнти на 16-18 штук:
- 50 г свіжих дріжджів
- 1 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру,
- 200 мл молока
- 200 г вершкового масла
- 650-700 г борошна (у борошні може бути розбіжка залежно від її вологості – чим сухіше, тим менше потрібно)
Приготування:
Дріжджі розтираємо з сіллю, поки вони не стануть рідкими.
Додаємо цукор і змішане з молоком розтоплене вершкове масло. Поступово додаємо борошно і замішуємо не надто круте нелипке тісто.
Накриваємо тісто тарілкою і ставимо на півтори-дві години в холодильник. Поки тісто підходить (так-так, в холодильнику воно дійсно підходить – причому рази в два), готуємо начинки – в моєму випадку це була тушкована капуста і картопляне пюре з печерицями. Зрозуміло, начинки можуть бути будь-якими на ваш розсуд.
Виймаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити пиріжки. Беремо шматочок тіста розміром трохи більше мандарина і розгортаємо його на столі в млинець. У центр кладемо начинку.
Защипуємо краї.
Пиріжки викладаємо на деко, змащуємо жовтком і відправляємо в духовку хвилин на 15 при температурі 220-230 градусів.
Остужаємо і подаємо.
Смачного!