Пиріжки на хрущовську тісті

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Перше пиріжкове тісто, яке я колись давно освоїла, було якраз хрущовське. У ньому багато дріжджів, тому підходить воно на “ура” і жодного разу не давало осічок. І по сьогоднішній день це моє улюблене тісто для пиріжків.

Думаю, ніхто не буде сперечатися з тим, що пиріжки – страва зовсім особлива. У кожної господині є пара-трійка своїх рецептів приготування тіста і начинки. Пиріжки – це величезне поле для творчості та фантазії. Мій варіант простий, доступний і не вимагає багато часу.

Інгредієнти на 16-18 штук:

  • 50 г свіжих дріжджів
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ст.л. цукру,
  • 200 мл молока
  • 200 г вершкового масла
  • 650-700 г борошна (у борошні може бути розбіжка залежно від її вологості – чим сухіше, тим менше потрібно)

pirozhki-na-hruschevskom-teste-1

Приготування:

Дріжджі розтираємо з сіллю, поки вони не стануть рідкими.

pirozhki-na-hruschevskom-teste-2

Додаємо цукор і змішане з молоком розтоплене вершкове масло. Поступово додаємо борошно і замішуємо не надто круте нелипке тісто.

pirozhki-na-hruschevskom-teste-3

Накриваємо тісто тарілкою і ставимо на півтори-дві години в холодильник. Поки тісто підходить (так-так, в холодильнику воно дійсно підходить – причому рази в два), готуємо начинки – в моєму випадку це була тушкована капуста і картопляне пюре з печерицями. Зрозуміло, начинки можуть бути будь-якими на ваш розсуд.

pirozhki-na-hruschevskom-teste-4

pirozhki-na-hruschevskom-teste-5

Виймаємо тісто з холодильника і починаємо ліпити пиріжки. Беремо шматочок тіста розміром трохи більше мандарина і розгортаємо його на столі в млинець. У центр кладемо начинку.

pirozhki-na-hruschevskom-teste-6

Защипуємо краї.

pirozhki-na-hruschevskom-teste-7

Пиріжки викладаємо на деко, змащуємо жовтком і відправляємо в духовку хвилин на 15 при температурі 220-230 градусів.

Остужаємо і подаємо.

pirozhki-na-hruschevskom-teste

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.