Всім відомо , що одним з найпопулярніших страв італійської кухні є піца . Апетитний коржик з тіста , запечений з різноманітними смачними начинками , знайшов десятки тисяч шанувальників не тільки в сонячній країні , а й далеко за її межами.
З м’ясом і грибами , з шинкою , з соковитими овочами та фруктами , із зеленню і , неодмінно з сиром – ця страва радує нас достатком різноманітних рецептів приготування!
Сьогодні я розповім вам про те , як приготувати дещо незвичну , але в той же час дуже смачну , яскраву і ароматну полуничну піцу з козячим сиром і руколою .
Щоб приготувати полуничну піцу з козячим сиром і руколою , вам знадобиться:
для тіста:
- борошно невибілена – 245 г
- тепла вода – 180 мл
- дріжджі сухі – 1 ½ ч. л.
- олія оливкова – 1 ст. л .
- насіння фенхелю – 1 ч. л.
- чебрець сушений – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
для начинки:
- козячий сир – 85 г
- полуниця – 150-170 г
- рукола – ½ пучка
- пармезан – 30 г
- лимонний сік – ½ ч. л.
- олія оливкова – ½ ч. л.
- мигдаль – 3 ст. л .
- перець чорний мелений
- сіль
Як приготувати полуничну піцу з козячим сиром і руколою :
1 . Насамперед необхідно приготувати тісто для піци. Для цього теплу воду треба вилити у велику миску , додати дріжджі і ретельно розмішати. Залишити на 10 хвилин , щоб дріжджі повністю розчинилися в рідині.
2 . Через 10 хвилин додати воду з дріжджами оливкову олію , сіль , насіння фенхелю і сушений чебрець. Всипати в миску близько 200 г борошна і гарненько перемішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
3 . Борошно що залишилося висипати рівним шаром на робочу поверхню. Зверху викласти тісто і вимісити його протягом 5 хвилин. За необхідності можна підсипати ще трохи борошна. Тісто має стати м’яким і еластичним , але при цьому прилипати до рук.
4 . Чисту миску змастити оливковою олією. Тісто скачати в кулю , помістити в промаслену миску , накрити сухим кухонним рушником і залишити підходити при кімнатній температурі протягом 2 годин.
5 . Коли тісто збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази , обім’яти його , потім знову скачати в кулю , помістити в миску і залишити підходити ще на 3 години. Знову ж , за даний час тісто збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази.
6 . Духовку розігріти до температури 210 градусів.
7 . Тісто викласти на посипаний борошном стіл , злегка обминути, прикрити рушником і залишити на 30 хвилин.
8 . Через півгодини розкачати тісто в корж діаметром близько 33 см і викласти в деко з невисокими бортиками , попередньо посипаний невеликою кількістю кукурудзяного борошна .
9 . Помістити деко в попередньо розігріту духовку і випікати основу для піци протягом 10-12 хвилин.
10 . Поки випікається основа , полуницю перебрати , очистити від чашолистків , нарізати скибочками ( кожну ягідку вздовж на 2-4 частини , залежно від розмірів полуниці) .
11 . Рукколу промити під проточною водою , обсушити , порвати руками на шматочки середнього розміру.
12 . Пармезан натерти на крупній тертці.
13 . Мигдаль нарізати і злегка обсмажити на розпеченій сухій сковороді.
14 . У невеликій ємкості змішати нарізану полуницю , зелень , оливкову олію , лимонний сік , чорний мелений перець і сіль.
15 . Готову основу для піци витягти з духовки , посипати козячим сиром , кришачи його руками над коржем .
16 . Зверху сиру рівномірно розподілити полуничну суміш.
17 . Посипати піцу тертим пармезаном і підсмаженим мигдалем .
18 . Розрізати полуничну піцу на сегменти і подати на стіл.
Для приготування полуничної піци можна використовувати не тільки рукколу , але і крес -салат , салат айсберг або навіть листя шпинату . Мигдаль можна сміливо замінити фісташками або злегка обсмаженими вівсяними пластівцями . А якщо під рукою раптом не виявилося козячого сиру – додайте в страву фету , адигейський сир або бринзу.
Приємного вам апетиту!