Полунична піца з козячим сиром і руколою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубничная пицца с козьим сыром и рукколой

Всім відомо , що одним з найпопулярніших страв італійської кухні є піца . Апетитний коржик з тіста , запечений з різноманітними смачними начинками , знайшов десятки тисяч шанувальників не тільки в сонячній країні , а й далеко за її межами.
З м’ясом і грибами , з шинкою , з соковитими овочами та фруктами , із зеленню і , неодмінно з сиром – ця страва радує нас достатком різноманітних рецептів приготування!

Сьогодні я розповім вам про те , як приготувати дещо незвичну , але в той же час дуже смачну , яскраву і ароматну полуничну піцу з козячим сиром і руколою .
Щоб приготувати полуничну піцу з козячим сиром і руколою , вам знадобиться:
для тіста:

  • борошно невибілена – 245 г
  • тепла вода – 180 мл
  • дріжджі сухі – 1 ½ ч. л.
  • олія оливкова – 1 ст. л .
  • насіння фенхелю – 1 ч. л.
  • чебрець сушений – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

для начинки:

  • козячий сир – 85 г
  • полуниця – 150-170 г
  • рукола – ½ пучка
  • пармезан – 30 г
  • лимонний сік – ½ ч. л.
  • олія оливкова – ½ ч. л.
  • мигдаль – 3 ст. л .
  • перець чорний мелений
  • сіль

Як приготувати полуничну піцу з козячим сиром і руколою :
1 . Насамперед необхідно приготувати тісто для піци. Для цього теплу воду треба вилити у велику миску , додати дріжджі і ретельно розмішати. Залишити на 10 хвилин , щоб дріжджі повністю розчинилися в рідині.
2 . Через 10 хвилин додати воду з дріжджами оливкову олію , сіль , насіння фенхелю і сушений чебрець. Всипати в миску близько 200 г борошна і гарненько перемішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
3 . Борошно що залишилося висипати рівним шаром на робочу поверхню. Зверху викласти тісто і вимісити його протягом 5 хвилин. За необхідності можна підсипати ще трохи борошна. Тісто має стати м’яким і еластичним , але при цьому прилипати до рук.
4 . Чисту миску змастити оливковою олією. Тісто скачати в кулю , помістити в промаслену миску , накрити сухим кухонним рушником і залишити підходити при кімнатній температурі протягом 2 годин.
5 . Коли тісто збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази , обім’яти його , потім знову скачати в кулю , помістити в миску і залишити підходити ще на 3 години. Знову ж , за даний час тісто збільшиться в об’ємі приблизно в 2 рази.
6 . Духовку розігріти до температури 210 градусів.
7 . Тісто викласти на посипаний борошном стіл , злегка обминути, прикрити рушником і залишити на 30 хвилин.
8 . Через півгодини розкачати тісто в корж діаметром близько 33 см і викласти в деко з невисокими бортиками , попередньо посипаний невеликою кількістю кукурудзяного борошна .
9 . Помістити деко в попередньо розігріту духовку і випікати основу для піци протягом 10-12 хвилин.
10 . Поки випікається основа , полуницю перебрати , очистити від чашолистків , нарізати скибочками ( кожну ягідку вздовж на 2-4 частини , залежно від розмірів полуниці) .
11 . Рукколу промити під проточною водою , обсушити , порвати руками на шматочки середнього розміру.
12 . Пармезан натерти на крупній тертці.
13 . Мигдаль нарізати і злегка обсмажити на розпеченій сухій сковороді.
14 . У невеликій ємкості змішати нарізану полуницю , зелень , оливкову олію , лимонний сік , чорний мелений перець і сіль.
15 . Готову основу для піци витягти з духовки , посипати козячим сиром , кришачи його руками над коржем .
16 . Зверху сиру рівномірно розподілити полуничну суміш.
17 . Посипати піцу тертим пармезаном і підсмаженим мигдалем .
18 . Розрізати полуничну піцу на сегменти і подати на стіл.
Для приготування полуничної піци можна використовувати не тільки рукколу , але і крес -салат , салат айсберг або навіть листя шпинату . Мигдаль можна сміливо замінити фісташками або злегка обсмаженими вівсяними пластівцями . А якщо під рукою раптом не виявилося козячого сиру – додайте в страву фету , адигейський сир або бринзу.

410_22_05_2013_2171
Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.