Пончики (Пампушки) (рецепт для хлібопічки)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 3.67 из 5)
Loading...
Пончики (рецепт для хлебопечки) 5

Не секрет, що дріжджове тісто буває досить примхливим. Не дарма господині в старовину навіть виходили з кухні, щоб жоден звук, жоден шерех не завадив тісту добре підійти. А потім його треба ще раз вимішати, заняття це трудомістке і довге. З нашим темпом життя у нас не завжди є можливість возитися з дріжджовим тістом, а іноді так хочеться смачних і пишних пончиків. На допомогу сучасним господиням приходить хлібопічка!

Отже, для тіста необхідно:

  • борошно пшеничне – 600 г
  • вода тепла – 250 мл.
  • дріжджі сухі – 7 г
  • яйце – 1 шт.
  • масло вершкове розтоплене – 60 мл.
  • цукор – 60 г.
  • сіль – 2 г
  • рослинна олія для смаження

Приготування:
У чашу хлібопічки поміщаємо всі продукти строго в такому порядку: вода, сіль, цукор, яйце, вершкове масло, борошно, дріжджі. У кожній хлібопічці є програма «Тісто» – вибираємо її. Включаємо хлібопічку і чекаємо. До речі, тіста виходить немало, тому є сенс кришку хлібопічки всередині прикрити фольгою, щоб вона не забруднилася тістом.
P1280001
Коли спрацює таймер, дістаємо тісто з хлібопічки. Вимішуємо його зовсім трохи, щоб вийшло зайве повітря. Формуємо з тіста невеликі кульки (приблизно з абрикос) і викладаємо на стільницю, присипану борошном. Накриваємо чистим рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
P1280002
У невеликій каструльці прогріваємо рослинне масло, його рівень повинен доходити майже до середини пончика. Коли масло повністю прогріється, обсмажуємо пончики з обох боків до впевненого золотистого кольору.
P1280003
Готові пампушки складаємо в каструлю, накриту кришкою. Подавати, присипавши цукровою пудрою або з варенням.
P1280005

P1290006
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.